Beleef de hoogtepunten van het afgelopen theaterseizoen!

Bekijk hier een filmpje van de gehele TF Jong selectie!

TF Jong, de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival, presenteert van 7 tot en met 17 september de beste jeugdtheatervoorstellingen van het afgelopen seizoen. Elf dagen lang zijn de hoogtepunten te bewonderen in  De Krakeling, de Meervaart, Oostblok, Bijlmer Parktheater en Podium Mozaïek. 

Naast de genomineerde voorstellingen voor de prestigieuze theaterprijs Gouden Krekels en de nominaties voor de Zapp Theaterprijs tonen de zes Amsterdamse theaters hun eigen favorieten met 'de Keuze van.' Pareltjes van voorstellingen die je volgens hen echt niet mag missen! 

Nominaties Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdproductie: 
Pretpark (12+) van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck
Liefde (8+) van Maas theater en dans 
Sell Me Your Secret (13+) van Maas theater en dans
Moes (1,5-5) van Casier & Dies 
It`s my mouth I can say what I want to (14+) van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck
Elements of Freestyle (8+) van ISH Dance Collective 

Nominaties Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie:
Muzikant, componist en danser Guy Corneille voor zijn multi-performance in The Basement (12+) van De Dansers, Theater Strahl en Wies Merkx. Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek zijn genomineerd voor hun decorontwerp van Oorlog 6+ van Theater Artemis.

Jury
De Krekeljury 2017 bestaat uit: Colette van Wees (voorzitter, programmering De Krakeling), Raoul Boer (directeur Rabotheater Hengelo), Annette Embrechts (theater- en dansrecensent), Gonny Gaakeer (actrice), Hillechien Steenbruggen (programmering en marketing Schouwburg en Congrescentrum het Park), Marieke van Duin (jeugdprogrammeur en medewerker educatie Theater De Vest) en Leontien Wiering (directeur Het Klooster Woerden). 

De prijsuitreiking
Op zondag 17 september ontvangen de genomineerden tijdens de Jeugdtheatermiddag in De Krakeling hun Zilveren Krekel. Het festival wordt afgesloten met het Gala van het Nederlands Theater waar de Gouden Krekels worden uitgereikt.