Waarom mogen volwassenen geen kind meer zijn?

Soms verander ik in een wild, vrij veulen dat door de weide galoppeert, even helemaal niet meer mezelf. Andere keren wordt ik een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Een grommende beer, een sierlijke zwaan of juist een vrolijk huppelend geitje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

Binnenbeest is een vrolijke viering van de wildheid die in alle kinderen en volwassenen zit. In Binnenbeest houden grote mensen zich koest met nette stapeltjes boeken en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen-dansen veranderen in dierlijke bewegingen, dromerige muziek mondt uit in bizarre liedjes á la Talking Heads. Zal het hen uiteindelijk lukken om chaos en orde, impulsiviteit en controle bij elkaar te brengen? Om te leren leven met hun binnenbeest?

Binnenbeest is de tweede jeugdvoorstelling van Josephine van Rheenen en Guy Corneille, na Pokon (4+). Hiermee willen ze een hart onder de riem steken bij alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun binnenbeest moeten wegstoppen.

Vind jouw zoon of dochter het leuk om zich te verkleden, dan ben je bij  Binnenbeest op de juiste plek. We nodigen alle kinderen uit om verkleed als hun lievelingsdier naar de voorstelling te komen. Na afloop bestaat de mogelijkheid geschminkt te worden.

In de pers

Over Pokon van Josephine van Rheenen en Guy Corneille:
Pokon is speels en associatief, en Van Rheenen en Corneille nemen hun doelgroep serieus. Met hun energie en muzikaliteit weten ze de aandacht van de jonge toeschouwers moeiteloos vast te houden.” (De Theaterkrant)

  • Theatergroep De Dansers
  • Choreografie Josephine van Rheenen
  • Compositie Guy Corneille
  •  
  • Genre Dans (LNP)
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 6+