De festivalhit van afgelopen jaar: drie korte verrassende stukken in één voorstelling. Met als extra op zaterdag een workshop Game Dance.

Theaterkrant: Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme

LOSLOPEND WILD door Maas theater en dans — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam

Acrobatische dans, absurd maskerspel en vijftig vlieg-pogingen. Je kunt alles verwachten bij Loslopend wild, de smaakmakers van de toekomst. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. Bovendien kun je zaterdag zelf meedoen aan een workshop GameDance

In de zomer van 2015 reisde Maas met Loslopend wild langs festivals als Oerol en De Parade. Dat was een groot succes. Nu reist Loslopend wild langs de theaters met een nieuwe, bijzondere mix van drie korte stukken voor 8+. Maas maakt ook drie korte stukken voor XL, collect them all.

Kronkel (8+) Jef Van gestel ( Tuning People)
Kronkel is een absurdistische, fantasierijke performance met maskers van karton en plakband, sneeuw en bloed. Twee mensen hebben een vreemde speeddate waarin ze telkens verschillende gedaantes aannemen. Troost, liefde en een gruwelijk ongeluk vinden hun poëzie in een gekke gedachtekronkel.

Jef Van gestel (Tuning People) maakte eerder bij theatergroep Max. de voorstellingen Belle en Het bezemstelenbos. Bij Maas maakt hij een grappig onhandige mime-act met maskers.

Meer informatie? Klik hier
 

Vlieg! (8+) Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes
Wij zijn klaar voor iets groots. Het is zo groots, dat we van onze voeten worden getild, we stijgen op. De lucht in. Daar horen we thuis, daar kunnen we gaan waar we willen. Wat onze koers is, dat weten we nog niet. Maar wat maakt dat uit, als je maar gewoon gaat! Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Op een dag zullen we wel weer neerploffen op de aarde, maar die dag is nog ver weg. Daar denken we nog even niet aan.

Mimeacteurs Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes (beide onder andere in Alice in Wonderland) bieden tegen elkaar op om zoveel mogelijk vliegvarianten te tonen. Ze pakken uit met veel kinderlijke fantasie en opschepkunst. En geloof het of niet: ze vliegen, echt waar.

Meer informatie? Klik hier

PlayStation (8+) Art Srisayam  
Gamen is net als dromen: zonder enig risico je angsten in de ogen zien en je emoties laten gaan. Maar het is en blijft een vlucht uit de realiteit. Kreeg je in het echte leven maar zoveel kansen als in een computerspel. Een verkeerde stap in het echte leven en het is game over. PlayStation is een explosieve theatrale dansmix.

www.maastd.nl

Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.

Scènes

“Hartverscheurende puberproblematiek in PlayStation”, “geestig samenspel in Kronkel”, en “een fijn potje vliegen afvangen en opscheppen in Vlieg! fris geacteerd.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ***

“Rondzoevend op hoverboards scheppen Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes in Vlieg! zo innemend op over hun vliegkunsten, dat je zelf met beide voeten van de grond gaat. Hier bewijst zich de kracht van fantasie.” Mirjam van der Linden, Volkskrant ***

“Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs.” (…) “De lach op ons gezicht was niet weg te slaan.” Mara Arts, Theater- en Musicalnieuws.nl

 

 • Theatergroep Maas theater en dans
 • Credits Kronkel :
 • Regie, concept, maskers Jef Van Gestel (Tuning People)
 • Choreografie Art Srisayam
 • Performers Art Srisayam, Gale Rama
 • Credits Vlieg! :
 • Regie, concept, spel Rosa van Leeuwen, Jurriën Remkes
 • Choreografie Art Srisayam
 • Credits PlayStation :
 • Dans Lynn Meijer, Art Srisayam
 • Coaching triple bill Moniek Merkx, Jolanda Spoel
 •  
 • Genre Theater
 • Duur 60 minuten
 • Leeftijd 8+