Een dynamische stand up comedy met fysiek spel en spectaculaire beelden.

Een avontuur voor kinderen en een nachtmerrie voor ouders

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten door Schippers&VanGucht / HETPALEIS — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam

Denk jij soms ook dat niemand naar je luistert? Heb jij ooit wormen gegeten? Als je een bang vogeltje op de stoep zou vinden, is het dan beter om er snel of traag naar toe te lopen om het te redden? Kunnen mieren zwemmen? Zijn mieren stom? Hebben vissen hersens? Zouden vissen eigenlijk niet liever in de lucht vliegen? Als een vis en een vogel zouden vechten, wie zou er dan winnen? Waar denkt jij dat Mars is? Waarom draait de aarde op sommige dagen niet achteruit? Waarom moet ik alles zeggen? Waar is mijn moeder? Moeder? Waar? Is? Zij?

Een meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Het meisje praat over zichzelf en over de wereld rondom haar. Haar hoofd zit vol hersens, vol vragen en vol verhalen.

Schippers&VanGucht werden geprikkeld door de directe en fantasierijke schrijfstijl van de Nieuw-Zeelandse (toneel)schrijfster, performer en stand-upcomedian Jo Randerson. Op basis van haar verhalenbundel The Spit Children schrijft Randerson voor ons de theatermonoloog Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten.

  • Theatergroep Schippers&VanGucht / HETPALEIS
  •  
  • Genre Theater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 8+