Het Amsterdams Andalusisch Orkest richten zich op de zeggingskracht van muziek en cultuur van Al Andalus

Voor het eerst een lunchconcert in Theater De Krakeling!

AAO

Theater De Krakeling presenteert voor de allereerste keer het Andalusisch Lunchconcert met het Amsterdams Andalusisch Orkest ter viering van het Suikerfeest. Het orkest nodigt zanger Abdeslam Khaloufi uit voor een bijzonder feestelijk concert. Er zal een muzikale reis worden gemaakt met opzwepende ritmes, harmonieuze overgangen en ragfijne improvisaties. Bij een feest past de Chaabi Andalusi en behoort tot de volkse Arabo Andalus muziek. Deze muziek kreeg in de 20ste eeuw vorm. De volksmuziek van de lokale mensen in de dorpen zijn door bekende Arabo Andalus meesters opnieuw gearrangeerd. De teksten gaan over het alledaagse leven met verhalen over liefde en vriendschap. Het Amsterdams Andalusisch Orkest schotelt een Chaabi Andalusi programma voor en maakt een reis van de dorpspleinen van Andalusië naar de volkscafés van Tetuan.

Programma
Het programma start met een feestelijke lunch in de foyer van Theater De Krakeling. Daarna speelt het Amsterdams Andalusisch Orkest het concert in de theaterzaal. Na afloop zullen de muzikanten een instrument demonstratie geven in de foyer onder het genot van Marokkaanse thee en koekjes.

13:00 - 13:30 uur Inloop
13:30 - 15:00 uur Lunch in de foyer
15:00 - 16:00 uur Andalusisch Lunchconcert in de theaterzaal
16:00 - 17:00 uur Instrument demonstratie en Marokkaanse thee en koekjes in de foyer

Kaartjes voor het concert zijn inclusief lunch.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest trad voor het eerst op in 2011 in De Engelenbak. Een groep jonge Amsterdamse muzikanten met aan hun zijde Arabo Andalus muzikanten uit Marokko. Dit betekende de start van een onvergetelijke reis met de internationale top langs theaters en concertzalen in Nederland en Marokko.
Lees hier meer over het Amsterdams Andalusisch Orkest.

  • Theatergroep Amsterdams Andalusisch Orkest
  • Muziek Abdeslam Khaloufi (zang), Ahmed El Maai (qanun), Jaafar Lougmani (viool), Mohamed Chairi (altviool), Imad Nouino (piano), Ahmed Khaili (darbuka), Dwight Breinburg (tamboerijn)
  •  
  • Genre Muziektheater
  • Duur 50 minuten

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling