• Theatergroep Studio 52nd
  • Genre Theater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 12+

Studio 52nd heet je welkom in het dierenrijk, waar mannelijke flamingostellen andermans eieren uitbroeden en de anemoonvismannetjes in vrouwtjes veranderen. Waar geen hokjes zijn en niemand ooit van homo, hetero of trans heeft gehoord. Alleen de mensensoort zet elkaar vast in hokjes. En kom je uit je hokje, dan ben je in gevaar.

In Fok me hokje hoor je teksten die jongeren schreven over hun genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Hoe het is om uit de kast te komen, of er liever in te blijven. Maar ook over wat er zo moeilijk is aan het accepteren van verschillen. Onder regie van Gable Roelofsen gebruiken Dionisio Matias (Bonte Hond), Diederik Kreike (VPRO – Koken met konijnen) en Smita James (Shrew Her) hun verhalen, scènes en sketches om mensenhokjes aan de kaak te stellen.

Recensie Theaterkrant: ... Door de inbreng van de jongeren wordt vrijwel constant precies de juiste taal gebruikt, zeker voor een lastig te bereiken doelgroep. Een doelgroep die niet zit te wachten op keurig afgeronde scènes, elke nuance wil vatten, maar hier wél vanaf de eerste seconde gegrepen wordt en drie kwartier lang niet meer wordt losgelaten...

studio52nd.nl

Credits

  • Theatergroep Studio 52nd

Uitgelicht