Traditiegetrouw sluit TF Jong af met de jeugdtheaterdag voor professionals in De Krakeling. Pitches van jong theatertalent, top (jeugd)theatermakers, inspirerende Staat van Timothy en goed eten. Deze dag is uitsluitend toegankelijk voor genodigden.

Met dit jaar voor het eerst een dagregisseur: Floris van Delft

Op zondag 17 september sluit TF Jong af met de Jeugdtheaterdag. Een dag voor theaterprofessionals met o.m de uitreiking van de Zilveren Krekelsde Zapp theaterprijs en spreekt Timothy de Gilde, regisseur bij Oostpool de Staat van het Jeugdtheater uit. 

Vast onderdeel van het programma is de jeugdtheaterpitch waarin jonge theatermakers hun voorstellingsidee (beeldend)pitchen. Ze maken hiermee kans op €10.000 uit het Jeugdtheaterfonds waarmee zij hun productie een impuls kunnen geven. 

Eerdere winnaars zijn Annelies Appelhof & Karlijn Sonderen, zij maakten de voorstelling Echt Nep bij Bontehond. Sanne Nouws won in 2014 en speelde in januari 2017 Hendrik IV ongeschikt voor kinderen in De Krakeling. In 2015 ging de prijs naar Floyd Koster en Henke Mensen die  Revolution starts now op het toneel brachten. Belle van Heerikhuizen was de winnaar van 2016, de première van haar voorstelling De Wereld en Co staat gepland in januari 2019. 

Het Jeugdtheaterfonds steunt theatermakers en choreografen, die zich specialiseren op het gebied van jeugdtheater en daarin excelleren. Het fonds is opgericht door STIP en is een steunfonds van de Triodos Foundation met De Krakeling als vaste partner. 

Ben je (theater)professional en wil je deze dag graag meemaken?
Bestel dan online kaarten, je kunt kiezen voor alleen het dagprogramma (€10,00) of het hele programma meemaken incl. diner (€ 30,00). Het programma inclusief diner vangt aan om 13.45 en duurt tot 19.15 uur. Aansluitend vindt het Gala van het Nederlands Theater plaats in de Stadsschouwburg, waar de Gouden Krekel voor de beste jeugdtheatervoorstelling en beste podiumprestatie zal worden uitgereikt.

  • Theatergroep De Krakeling
  • regisseur van de dag Floris van Delft
  •  
  • Genre Theater
  • Duur 180 minuten

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling