Er staat een vierkant. Is het een huis?
Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen?
Er gaat een klepje open. Zit er iets in?
Wat zit erin? Wie zit erin?

Over alleen zijn en thuis komen

Een grappige, roerende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis, maar we horen hem wel. Een vreemd, verlegen iemand die je langzaamaan leert kennen. Over verlegenheid, alleen zijn en thuis komen.

English
There is a square. Is it a house? There is sound. What happens inside? A lid opens. Is there something inside? What is inside? Who is inside?
Kluizelaar (Hermit) is a visual, original performance about a mini house. The inhabitant is not at home, but we do hear him…  A funny and moving performance about being alone and coming home.

Simone de Jong
Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen. Voor kinderen van 2-6 jaar maakte ze Eiland, Kluizelaar en WalvisJong.

'Als je goed kijkt is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij' is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek Het geheim van meneer Hartjes (Clavis, 8-11 jaar). Voor volwassenen schreef ze onlangs Vlucht en Fluisterconcert. www.hethoofd.nl

Toon Kuipers speelde bij onder meer Het Filiaal, Boukje Schweigmann& en zijn eigen groep Wak. Hij is een veelzijdige en unieke fysieke speler.

Kluizelaar kreeg een 5 sterrenrecensie van de Theaterkrant en is door theater Oostblok gekozen tot beste peuter/kleutervoorstelling van het seizoen voor TF 2017. In september 2016 speelde het op het Silk Road festival in X'ian, China.

* * * * *

De prachtige soundscape en subtiele belichting maken Kluizelaar voor alle leeftijden een heerlijk theatraal kleinood om helemaal in op te gaan.

Theaterkrant

  • Theatergroep Simone de Jong
  • Decor Erik Begemann
  • Foto's Saris & den Engelsman
  •  
  • Genre Poppen- objecttheater
  • Duur 30 minuten
  • Leeftijd 2+

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling