Hoe ver ga jij voor jouw dromen?

Martin Luther King door Urban Myth / De Krakeling / STIP theaterproducties — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam

In 2018 bestaat De Krakeling 40 jaar. De perfecte aanleiding om zélf een bijzondere voorstelling te maken voor alle jonge Amsterdammers.

Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling gemaakt door De Krakeling, Urban Myth en STIP theaterproducties. In deze bijzondere voorstelling volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent. “I have a dream…”

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Maar dat hij de wereld kan veranderen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Er ontstaat een droom. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

In onze voorstellingen vertellen we het verhaal van mensen die tegen de stroom in durven te zwemmen. Mensen die, ook al lijkt het bij aanvang een verloren strijd, toch vechten voor een betere wereld.

Jörgen Tjon a Fong, artistiek leider & regisseur van 'Martin Luther King'

Let op, deze voorstellingen zijn exclusieve previews!
De première van Martin Luther King vindt plaats in oktober 2018 tijdens het jubileumfestival van De Krakeling. Pak dus je kans om deze unieke voorstelling als allereerste te zien! 

Martin Luther King is overdag te zien als schoolvoorstelling. Hiervoor reserveert De Krakeling een klein aantal plaatsen voor vrij publiek. Maak ook eens mee hoe leuk het is om tussen de schoolkinderen naar een voorstelling te kijken! Let op: Kaarten voor de schoolvoorstellingen zijn alleen online te boeken.

  • Theatergroep Urban Myth / De Krakeling / STIP theaterproducties
  • Regie Jörgen Tjon a Fong
  • Spel Adam Kissequel, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen
  • live muziek Gianni Noten, Timothy Bennet en Djuwney
  •  
  • Genre Theater
  • Duur 70 minuten
  • Leeftijd 8+