Een muzikale familievoorstelling over een jonge man in een wereld vol ongelijkheid. Winnaar Zilveren Krekel 2019 voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie!

Hoe ver ga jij voor je dromen?

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft op 13 maart 2019 de eerste Zilveren Krekels bekendgemaakt. Over de nominatie voor de Gouden Krekel voor de voorstelling Martin Luther King zegt zij het volgende:

‘Een aangrijpende muziektheatervoorstelling met prachtig spel en muziek die pijnlijk duidelijk maakt dat de strijd van Martin Luther King nog even actueel is. Door de slimme regie worden we van toeschouwers deelnemers in een mars voor gelijke rechten.’

Het verhaal van de jonge Martin Luther King die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: ''I have a dream...''

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Maar dat hij de wereld kan veranderen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Er ontstaat een droom. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

In onze voorstellingen vertellen we het verhaal van mensen die tegen de stroom in durven te zwemmen. Mensen die, ook al lijkt het bij aanvang een verloren strijd, toch vechten voor een betere wereld.

Jörgen Tjon a Fong, regisseur van 'Martin Luther King'

  • Theatergroep Urban Myth / De Krakeling / STIP theaterproducties
  • Lichtontwerp Coen van der Hoeven
  •  
  • Genre Theater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 8+

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling