Ook in een wereld op zijn kop, komt alles op zijn pootjes terecht.

De succesvolle kleutercomedy is terug

Botje door Kwatta — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam

In het huis van mevrouw Botje gaat alles op zijn Botjes.De stofzuiger slaapt iedere ochtend uit, de wasmachine heeft altijd honger en de luie stoel doet precies waar hij zelf zin in heeft. Op een dag staat er een broek voor de deur, of nee, het is een meneer in een broek. Hij komt voor de telefoon. De meneer in een broek trekt aan draden en haalt alles uit de knoop. Maar in het huis van mevrouw Botje wil er helemaal niets uit de knoop. De telefoon, de wasmachine en de luie stoel komen in actie. Alleen de jurk van mevrouw Botje vindt de broek wel aardig. Samen zorgen ze voor een bijzondere ontknoping.

Botje is een voorstelling vol vreemde knopen en lossen eindjes. Maar ook in een wereld op zijn kop, komt alles op zijn pootjes terecht.

'Botje van theatergroep Kwatta is een aangename lichtgewicht voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Die kijken met open mond naar de fantasiewereld van mevrouw Botje en de meneer met de lichtblauwe broek.'

NRC Handelsblad

Op een geestige manier wordt er gespeeld met clichés en schalkse accenten die behalve voor de kleintjes ook leuk zijn voor de volwassen kijker. Botje getuigt van een intelligent soort absurdisme dat op lichtheid vaart. 

  • Theatergroep Kwatta
  •  
  • Genre Theater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 4+