Alle praktische informatie vind je op deze pagina in de vorm van veelgestelde vragen. Om een account aan te maken / in te zien kun je inloggen via deze link. Hier heb je tevens de mogelijkheid om je voorkeuren aan te geven en je wachtwoord aan te passen.
Kijk hier voor de Privacyverklaring van Theater De Krakeling.   

Click here for English

Tickets

Hoe kan ik kaarten kopen?

Online

Kaarten voor voorstellingen, workshops  en activiteiten zijn te koop via de website. De betaling gebeurt via iDEAL. U ontvangt de E-tickets als bijlage in uw mailbox. Print ze uit en neem ze mee naar de voorstelling. De E-tickets worden vlak voor aanvang van de voorstelling gescand bij de theaterzaal. 

Er geldt een maximum van tien kaarten per voorstelling. Neem voor groepsbestellingen van meer dan tien personen contact op met de kassa: 020-6245123 of kassa@krakeling.nl

Aan de kassa

Tot vlak voor aanvang van de voorstelling kunt u kaarten kopen aan de kassa. Betalen kan contant, met pin, via de Podium Cadeaukaart of met de cadeaubon van Theater De Krakeling. 

Wat kost een kaartje?

Toegangsprijs

De prijs varieert per voorstelling en loopt uiteen van € 6,- voor kinderen tot €17,00 voor volwassenen. Begeleiders van kinderen krijgen korting (twee begeleiders per kind). Op de toegangskaarten voor de kinderfeestjes zit een toeslag van € 2,00 per kaartje.

Donaties

Wilt u Theater De Krakeling steunen, dan bent u van harte welkom een bedrag te doneren! U krijgt tijdens het bestellen van kaarten de mogelijkheid te doneren. De donaties van onze bezoekers worden gebruikt voor de programmering van hoogwaardige theatervoorstellingen en educatieve theaterprojecten.

Hoe is de prijs van een kaartje opgebouwd?

De prijs van een kaartje hangt samen met de prijs die Theater De Krakeling betaalt voor de voorstelling en hangt af van meerdere factoren: het aantal spelers, de duur van een voorstelling, of het een nationale of internationale productie betreft et cetera.

Kort gezegd is de prijs van een kaartje opgebouwd uit:
- programmeringskosten
- een deel voor de theatergroep / impresariaat
- auteursrechten
- consumptie

Om de toegangsprijzen relatief laag te kunnen houden ontvangt Theater De Krakeling subsidie van de Amsterdams fonds voor de kunst.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

De kassa is twee uur voor de voorstelling of activiteit open.  
De dagkassa is open van woensdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00, bereikbaar op telefoonnummer 020 – 6245123 of per e-mail kassa@krakeling.nl

Kan ik ook kaarten reserveren?

Reserveren kan vanaf één maand voor de voorstelling. Dit kan alleen telefonisch op de dagen dat de kassa geopend is (woensdag t/m vrijdagmiddag of twee uur voorafgaand aan een voorstelling). Reserveringen voor feestjes of grote groepen zijn eerder mogelijk. Bel voor info naar de kassa: 020-6245123 of mail naar kassa@krakeling.nl

Reserveren via mail is niet mogelijk. Wij raden u aan online kaarten te kopen, hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Met welke passen krijg ik korting?

Act Pas / Studentenpas van Theateropleidingen / 65+ / CJP -> € 2,00 korting
Podiumpas -> gratis toegang
Stadspas voor € 10,00 met 1 kind naar 3 voorstellingen
Koop hiervoor de speciale rittenkaart aan de kassa van De Krakeling. 
De Voedselbank Cultuurpas geeft gratis toegang. 

Wat is een Stadspas rittenkaart?

Met de Stadspas kun je het hele jaar door genieten van voorstellingen in Theater De Krakeling.
Koop voor €10,00 een rittenkaart aan de kassa waarmee je samen met je kind 3 voorstellingen kunt bezoeken.

Stadspashouders met een groene stip op de Stadspas kunnen voor €10,00 twee rittenkaarten kopen aan de kassa van De Krakeling. Met deze rittenkaarten kun je samen met je kind naar drie voorstellingen. Een rittenkaart voor elk extra kind met Stadspas kost € 5,00. De kaart is een heel jaar geldig en je mag kiezen uit vrijwel alle voorstellingen.

Bij 'verzilvering' van de derde en laatste voorstelling is je kaart vol en krijg je een VIP behandeling: de beste plekken in de zaal, een Krakeling goodiebag voor de kinderen, een drankje en een lekkernij. 

Koop de rittenkaarten aan de kassa van Theater De Krakeling en geniet direct van de mooiste voorstellingen! De kassa is geopend en telefonisch bereikbaar van woensdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.

Je bent vrij om te kiezen welke drie voorstelingen je wilt gaan zien met de rittenkaart. Bekijk ons hele programma op www.krakeling.nl,  maak een keuze en reserveer telefonisch via de kassa 020-6245123 of  mail ons via stadspas@krakeling.nl 

Kan ik mijn kaarten annuleren?

Kaarten annuleren kan:

1.       Tot een maand vóór de voorstelling kunt u uw kaarten annuleren en ontvangt u het aankoopbedrag retour.

2.       Tot 2 dagen vóór de voorstelling kunt u uw kaarten om laten zetten naar een tegoedbon ter waarde van het aankoopbedrag.

3.       Binnen 2 dagen vóór de voorstelling is het niet meer mogelijk uw kaarten te annuleren of om te zetten.

Voor vragen omtrent het omzetten of annuleren van uw kaarten kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@krakeling.nl of via het telefoonnummer 020-6245123 tijdens onze openingstijden.

Cadeaubon

Wat is de Krakeling Cadeaubon?

De Krakeling cadeaubon  kun je gebruiken voor alle voorstellingen in Theater De Krakeling. 

Feestjes

Hoe ziet een kinderfeestje in Theater De Krakeling eruit?

Voor kinderfeestjes bestaat er het speciale Krakeling feestpakket. De feestvierders bezoeken een voorstelling naar keuze en krijgen de beste plekken op de voorste rij. Na de voorstelling staat er een vrolijk  versierde tafel klaar voor (zelf meegebrachte) taart en cadeautjes.

Het feestpakket bevat een toegangskaartje, een drankje, iets lekkers na afloop en een verjaardagscadeautje voor de jarige. Feestjes kunnen ver vooruit geboekt worden! Bel of mail de kassa voor reserveringen en informatie over een geschikte verjaardag voorstelling: 020-6245123, kassa@krakeling.nl

Theater De Krakeling  zorgt voor een onvergetelijk partijtje!

Bereikbaarheid Theater De Krakeling

Wat is het adres van Theater De Krakeling?

Nieuwe Passeerdersstraat 1, 1016 XP Amsterdam
Telefoon kassa: 020-6245123
E-mail kassa: kassa@krakeling.nl

Hoe kom ik bij Theater De Krakeling?

Ligging

Theater De Krakeling staat op de hoek van de Nieuwe Passeerdersstraat en de Marnixstraat, vijf minuten lopen vanaf het Leidseplein. Vanwege de drukte en de hoge parkeertarieven adviseren wij u met het openbaar vervoer of met de fiets te komen.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf Amsterdam Centraal:
Tram 2, 5, 11 halte Leidseplein (5 min lopen) 
Tram 13, 17, halte Elandsgracht

Vanaf Station Amsterdam Muiderpoort
Tram 1, halte Leidseplein

Vanaf Amsterdam Sloterdijk 
Tram 19, halte Elandsgracht of Leidseplein 

Vanuit Diemen 
Tram 19, halte Leidseplein 

Vanuit Amstelveen
Tram 5, halte Leidseplein

Waar kan ik parkeren?

Parkeergelegenheid

Parkeergarage Europarking / Q Park - Marnixstraat 250 bij Texaco. 

Parkeren in de buurt: 
Tot aan de Nassaukade: ongeveer € 4,00 per uur
- ma t/m zavan 9:00-24:00
-  zo: van 12.00 - 24.00

P + R 

In Amsterdam zijn verschillende P + R locaties. Na 10:00 uur parkeert u voor € 8,00 (de eerste 24 uur) op een P + R terrein. Voor vervoer naar Theater De Krakeling maakt u gebruik van een bijbehorende OV kaart vanaf € 5,00 per twee personen. 

Check de info over de verschillende P + R terreinen in Amsterdam                               

Huisregels

Mag ik mijn baby meenemen naar de voorstelling?

Theater De Krakeling houdt zich aan de gestelde adviesleeftijd, baby's kunnen helaas niet mee de voorstelling in.  Wel kunt u tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. 

Mag ik mijn jongere kind meenemen naar de voorstelling?

Bij de voorstelling staat een adviesleeftijd vermeld die zorgvuldig is bepaald door de makers van de voorstelling. Deze aanduiding zorgt ervoor dat de inhoud van de voorstelling afgestemd is op kinderen van een bepaalde leeftijdsgroep. (bv. spannend / ingewikkeld / tekstueel) . Wij vragen u vriendelijk deze adviesleeftijd  aan te houden voor een plezierige theaterervaring van u en uw kind.

Zijn de voorstellingen geplaceerd?

De plaatsen in de theaterzaal zijn ongeplaceerd. U kunt dus altijd later extra kaarten bijbestellen en toch naast elkaar zitten. 

 

Wat gebeurt er als ik te laat ben?

Na aanvang van de voorstelling heeft u helaas geen toegang meer tot de zaal. U kunt wel iets drinken in de foyer.

 

Language No Problem

Are there any programs for people who don't speak Dutch?

Are you looking for programs where language is no problem? Or you don’t speak Dutch? No Problem! Look for the ‘Language No Problem’ or LNP-indication in the program for performances in English and visual theatre or dance performances without any language.  

read more

 

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling