Alle praktische informatie vind je op deze pagina in de vorm van veelgestelde vragen. Om een account aan te maken / in te zien kun je inloggen via deze link. Hier heb je tevens de mogelijkheid om je voorkeuren aan te geven en je wachtwoord aan te passen.
Kijk hier voor de Privacyverklaring van Theater De Krakeling.   

Click here for English

Hoe gaat Theater De Krakeling om met het coronavirus?

Tickets

Hoe kan ik kaarten kopen?

Online

Kaarten voor voorstellingen, workshops  en activiteiten zijn te koop via de website. De betaling gebeurt via iDEAL. U ontvangt de E-tickets als bijlage in uw mailbox. Print ze uit en neem ze mee naar de voorstelling. De E-tickets worden vlak voor aanvang van de voorstelling gescand bij de theaterzaal. 

Er geldt een maximum van tien kaarten per voorstelling. Neem voor groepsbestellingen van meer dan tien personen contact op met de kassa: 020-6245123 of kassa@krakeling.nl

Aan de kassa

Tot vlak voor aanvang van de voorstelling kunt u kaarten kopen aan de kassa. Betalen kan contant, met pin, via de Podium Cadeaukaart of met de cadeaubon van Theater De Krakeling. 

Wat kost een kaartje?

Toegangsprijs

De prijs varieert per voorstelling en loopt uiteen van € 6,- voor kinderen tot €17,00 voor volwassenen. Begeleiders van kinderen krijgen korting (twee begeleiders per kind). Op de toegangskaarten voor de kinderfeestjes zit een toeslag van € 2,00 per kaartje.

Donaties

Wilt u Theater De Krakeling steunen, dan bent u van harte welkom een bedrag te doneren! U krijgt tijdens het bestellen van kaarten de mogelijkheid te doneren. De donaties van onze bezoekers worden gebruikt voor de programmering van hoogwaardige theatervoorstellingen en educatieve theaterprojecten.

Hoe is de prijs van een kaartje opgebouwd?

De prijs van een kaartje hangt samen met de prijs die Theater De Krakeling betaalt voor de voorstelling en hangt af van meerdere factoren: het aantal spelers, de duur van een voorstelling, of het een nationale of internationale productie betreft et cetera.

Kort gezegd is de prijs van een kaartje opgebouwd uit:
- programmeringskosten
- een deel voor de theatergroep / impresariaat
- auteursrechten
- consumptie

Om de toegangsprijzen relatief laag te kunnen houden ontvangt Theater De Krakeling subsidie van de Amsterdams fonds voor de kunst.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

De kassa is twee uur voor de voorstelling of activiteit open.  
De dagkassa is open van woensdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00, bereikbaar op telefoonnummer 020 – 6245123 of per e-mail kassa@krakeling.nl

Kan ik ook kaarten reserveren?

Reserveren kan vanaf één maand voor de voorstelling. Dit kan alleen telefonisch op de dagen dat de kassa geopend is (woensdag t/m vrijdagmiddag of twee uur voorafgaand aan een voorstelling). Reserveringen voor feestjes of grote groepen zijn eerder mogelijk. Bel voor info naar de kassa: 020-6245123 of mail naar kassa@krakeling.nl

Reserveren via mail is niet mogelijk. Wij raden u aan online kaarten te kopen, hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Met welke passen krijg ik korting?

Act Pas / Studentenpas van Theateropleidingen / 65+ / CJP -> € 2,00 korting
Podiumpas -> gratis toegang
Stadspas voor € 10,00 samen met 1 kind naar 3 voorstellingen
Koop hiervoor de speciale Theater-VIP-treatment aan de kassa van De Krakeling. 
De Voedselbank Cultuurpas geeft gratis toegang. 

Wat is een Stadspas-VIP-treatment?

Met de Stadspas kun je het hele jaar door genieten van voorstellingen in Theater De Krakeling. 

Stadspashouders met een groene stip op de Stadspas kunnen voor €10,00 twee Theater treatments kopen aan de kassa van Theater De Krakeling. Hiermee kun je samen met je kind 3 voorstellingen bezoeken. Je bent vrij om te kiezen welke drie voorstelingen je wilt gaan zien. Bekijk ons hele programma op www.krakeling.nl, maak een keuze en reserveer telefonisch via de kassa 020-6245123 of mail ons via stadspas@krakeling.nl 

Een kaart voor elk extra kind met Stadspas kost € 5,00. De kaart is een heel jaar geldig. 

Bij 'verzilvering' van de derde en laatste voorstelling is je kaart vol en krijg je een VIP behandeling: je mag zitten op de beste plekken in de zaal en er is een Krakeling goodiebag voor de kinderen. 

Kan ik mijn kaarten annuleren?

Kaarten annuleren kan:

1.       Tot een maand vóór de voorstelling kunt u uw kaarten annuleren en ontvangt u het aankoopbedrag retour.

2.       Tot 2 dagen vóór de voorstelling kunt u uw kaarten om laten zetten naar een tegoedbon ter waarde van het aankoopbedrag.

3.       Binnen 2 dagen vóór de voorstelling is het niet meer mogelijk uw kaarten te annuleren of om te zetten.

Voor vragen omtrent het omzetten of annuleren van uw kaarten kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@krakeling.nl of via het telefoonnummer 020-6245123 tijdens onze openingstijden.

Cadeaubon

Wat is de Krakeling Cadeaubon?

De Krakeling cadeaubon  kun je gebruiken voor alle voorstellingen in Theater De Krakeling. 

Feestjes

Hoe ziet een kinderfeestje in Theater De Krakeling eruit?

Voor kinderfeestjes bestaat er het speciale Krakeling feestpakket. De feestvierders bezoeken een voorstelling naar keuze en krijgen de beste plekken op de voorste rij. Na de voorstelling staat er een vrolijk  versierde tafel klaar voor (zelf meegebrachte) taart en cadeautjes.

Het feestpakket bevat een toegangskaartje, een drankje, iets lekkers na afloop en een verjaardagscadeautje voor de jarige. Feestjes kunnen ver vooruit geboekt worden! Bel of mail de kassa voor reserveringen en informatie over een geschikte verjaardag voorstelling: 020-6245123, kassa@krakeling.nl

Theater De Krakeling  zorgt voor een onvergetelijk partijtje!

Bereikbaarheid Theater De Krakeling

Wat is het adres van Theater De Krakeling?

Pazzanistraat 15 - 1014 DB - Amsterdam
Telefoon kassa: 020-6245123
E-mail kassa: kassa@krakeling.nl

Hoe kom ik bij Theater De Krakeling?

Ligging

Theater De Krakeling staat op het terrein van de Westergas. Het terrein is goed bereikbaar per fiets en er zijn genoeg fiets parkeermogelijkheden. 

OPENBAAR VERVOER
Vanaf het Centraal Station Amsterdam met bus 21.
Uitstappen bij de halte Van Hallstraat/Westergasfabriek. In de nacht rijdt bus 283 van en naar Centraal Station vanaf halte Van Limburg Stirumstraat.
Reis je vanaf het centrum? Neem dan tram 5 en stap uit bij halte Van Limburg Stirumplein of halte van Hallstraat/Westergasfabriek.

AUTO
Vanaf de Ring A10: pak de afslag S103/S104 (Haarlem) en rij richting Centrum via de Haarlemmerweg. Aan je linkerhand vind je Westergas.
Vanaf Schiphol: pak de A4 richting Amsterdam (ring A10) en neem afslag S103 via de Haarlemmerweg richting centrum. Aan je linkerhand vind je Westergas.

Waar kan ik parkeren?

PARKEREN

Je kunt terecht bij Q-Park Westerpark aan de Van Bleiswijkstraat en bij parkeergarage Willemspoort op het Haarlemmerplein. Q-park bevindt zich op loopafstand van Westergas en is 24 uur per dag geopend. Ook parkeer je voordelig bij parkeergarage Willemspoort.

Q-Park 
Van Bleiswijkstraat 8
1051DG Amsterdam
Gelegen tegenover Westergasfabriek
Tarief: € 2,- per 33 minuten/ € 30,- per dag

Parkeergarage Willemspoort
Haarlemmer Houttuinen 549
1013GM Amsterdam
15 minuten loopafstand
Tarief: €0,50 per 7 minuten/ €47.50 per dag

Parkeergarage Bos en Lommer
Leeuwendalerweg 23B
1055JE Amsterdam
10 minuten afstand met bus 21 (uitstappen halte Westergasfabriek)
Tarief: €3,- per uur / €13,- per dag

Language No Problem

Are there any programs for people who don't speak Dutch?

Are you looking for programs where language is no problem? Or you don’t speak Dutch? No Problem! Look for the ‘Language No Problem’ or LNP-indication in the program for performances in English and visual theatre or dance performances without any language.  

read more