Alle praktische informatie vind je op deze pagina in de vorm van veelgestelde vragen.

Tickets

Hoe kan ik kaarten kopen?

Online

Kaarten voor voorstellingen, workshops  en activiteiten zijn te koop via de website. De betaling gebeurt via iDEAL. De betaling kan ook per podiumcadeaukaart. U ontvangt de E-tickets als bijlage in uw mailbox. Print ze uit en neem ze mee naar de voorstelling. De E-tickets worden vlak voor aanvang van de voorstelling gescand bij de theaterzaal. 

Er geldt een maximum van tien kaarten per voorstelling. Neem voor groepsbestellingen van meer dan tien personen contact op met de kassa: 020-6245123 of kassa@krakeling.nl

Aan de kassa

Tot vlak voor aanvang van de voorstelling kunt u kaarten kopen aan de kassa. Betalen kan contant, met pin, via de Podium Cadeaukaart of met de cadeaubon van Theater De Krakeling. 

Wat kost een kaartje?

Toegangsprijs

De prijs varieert per voorstelling en loopt uiteen van € 12,50 voor kinderen tot €19,50 voor volwassenen. Op de toegangskaarten voor de kinderfeestjes zit een toeslag van € 2,00 per kaartje.

Donaties

Wilt u Theater De Krakeling steunen, dan bent u van harte welkom een bedrag te doneren! U krijgt tijdens het bestellen van kaarten de mogelijkheid te doneren. De donaties van onze bezoekers worden gebruikt voor de programmering van hoogwaardige theatervoorstellingen en educatieve theaterprojecten.

Hoe is de prijs van een kaartje opgebouwd?

De prijs van een kaartje hangt samen met de prijs die Theater De Krakeling betaalt voor de voorstelling en hangt af van meerdere factoren: het aantal spelers, de duur van een voorstelling, of het een nationale of internationale productie betreft et cetera.

Kort gezegd is de prijs van een kaartje opgebouwd uit:
- programmeringskosten
- een deel voor de theatergroep / impresariaat
- auteursrechten

Om de toegangsprijzen relatief laag te kunnen houden ontvangt Theater De Krakeling subsidie van de Amsterdams fonds voor de kunst.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

De kassa is telefonisch bereikbaar van woensdag t/m vrijdag van 14:00 - 17:00
Op de aangegeven tijden is de kassa tevens geopend voor kaartverkoop.
Daarnaast opent de kassa standaard twee uur voor aanvang van de voorstelling of activiteit.  

Kan ik ook kaarten reserveren?

Reserveren kan vanaf één maand voor de voorstelling. Dit kan telefonisch of per mail op de dagen dat de kassa geopend is (zie openingstijden kassa). Reserveringen voor feestjes of grote groepen zijn eerder mogelijk. Bel voor info naar de kassa: 020-6245123 of mail naar kassa@krakeling.nl

Wij raden u aan online kaarten te kopen, hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Hoe bestel ik kaarten met de Podiumpas?

Met de Podiumpas kun je onbeperkt naar voorstellingen in Theater De Krakeling. De pas is alleen geldig bij reguliere voorstellingen. Reserveren kan vanaf 30 dagen voor de voorstelling. Reserveer per mail: kassa@krakeling.nl / telefonisch 020-6245123 Kaarten moeten uiterlijk een half uur voor aanvang van de voorstelling zijn afgehaald. 

De Podiumpas kost €35 per maand en wordt uitgegeven door de Stichting Podiumpas

Hoe bestel ik een Krakeling Cadeaukaart?

Met de Krakeling Cadeaukaart geef  je een cadeau dat nog lang doorwerkt: een bezoek aan een gekke, vrolijke of ontroerende theatervoorstelling! 

Er zijn cadeaukaarten ter waarde van €5,00 €10,00 of €20,00. Kopen kan alleen online.  Bestel hier de Krakeling cadeaukaart

Welke korting krijgen Stadspassers?

Met de Stadspas kun je het hele jaar door genieten van voorstellingen in Theater De Krakeling. 

Stadspashouders met een groene stip op de Stadspas kopen voor €12,00 een Krakeling theaterkaart. Hiermee kun je samen met je kind drie voorstellingen bezoeken. Je bent vrij om te kiezen welke drie. Bekijk ons hele programma op krakeling.nl, maak een keuze en reserveer telefonisch via de kassa 020-6245123 of mail ons via stadspas@krakeling.nl 

Bij 'verzilvering' van de derde en laatste voorstelling is je kaart vol en krijg je een VIP behandeling: je mag zitten op de beste plekken in de zaal en er is een Krakeling goodiebag voor de kinderen. 

Hiernaast biedt Theater De Krakeling regelmatig kaartjes met hoge kortingen aan tijdens de schoolvakanties. Deze kerstvakantie 2023 kunnen kinderen met een Stadspas met een groene stip voor €1,00 naar de voorstelling, hun begeleider voor €2,00. De aanbieding staat op de pas van het kind. 

Hoe werkt de wachtlijst?

Bij uitverkochte voorstellingen kun je je via de website aanmelden voor de wachtlijst. Hiervoor moet je een account aanmaken of inloggen in je bestaande account. Dat kan via deze link. Zodra er kaarten vrijkomen laten we je dit per mail weten. 

Hoe kom ik in mijn account?

Om een account aan te maken / in te zien kun je inloggen via deze link. Hier heb je tevens de mogelijkheid om je voorkeuren aan te geven en je wachtwoord aan te passen.

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Lees hier de privacyverklaring van Theater De Krakeling.   

Kan ik mijn kaarten annuleren?

Kaarten annuleren kan:

1.       Tot een maand vóór de voorstelling kunt u uw kaarten annuleren en ontvangt u het aankoopbedrag retour.

2.       Tot 2 dagen vóór de voorstelling kunnen wij uw kaarten omzetten naar een andere voorstelling. 

3.       Binnen 2 dagen vóór de voorstelling is het niet meer mogelijk uw kaarten te annuleren of om te zetten.

Voor vragen omtrent het omzetten of annuleren van uw kaarten kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@krakeling.nl of via het telefoonnummer 020-6245123 tijdens onze openingstijden.

Huisregels

Wat gebeurt er als ik te laat ben?

Na aanvang van de voorstelling heeft u helaas geen toegang meer tot de zaal. U kunt wel iets drinken in de foyer.

Zijn de voorstellingen geplaceerd?

Normaal gesproken niet maar  ivm de beperkte capaciteit en 1,5 meter regel zijn de plaatsen momenteel geplaceerd. 

Mag ik mijn jongere kind meenemen naar de voorstelling?

Bij de voorstelling staat een adviesleeftijd vermeld die zorgvuldig is bepaald door de makers van de voorstelling. Deze aanduiding zorgt ervoor dat de inhoud van de voorstelling afgestemd is op kinderen van een bepaalde leeftijdsgroep. (bv. spannend / ingewikkeld / tekstueel) . Wij raden u aan deze adviesleeftijd aan te houden voor een plezierige theaterervaring van u en uw kind.

Bereikbaarheid Theater De Krakeling

Wat is het adres van Theater De Krakeling?

Pazzanistraat 15 - 1014 DB - Amsterdam
Telefoon kassa: 020-6245123
E-mail kassa: kassa@krakeling.nl

Waar kan ik parkeren?

PARKEREN

Je kunt terecht bij Q-Park Westerpark aan de Van Bleiswijkstraat en bij parkeergarage Willemspoort op het Haarlemmerplein. Q-park bevindt zich op loopafstand van Westergas en is 24 uur per dag geopend. Ook parkeer je voordelig bij parkeergarage Willemspoort.

Q-Park 
Van Bleiswijkstraat 8
1051DG Amsterdam
Gelegen tegenover Westergasfabriek
Tarief: € 2,- per 33 minuten/ € 30,- per dag

Parkeergarage Willemspoort
Haarlemmer Houttuinen 549
1013GM Amsterdam
15 minuten loopafstand
Tarief: €0,50 per 7 minuten/ €47.50 per dag

Parkeergarage Bos en Lommer
Leeuwendalerweg 23B
1055JE Amsterdam
10 minuten afstand met bus 21
Tarief: €3,- per uur / €13,- per dag

Hoe kom ik bij Theater De Krakeling?

​Theater De Krakeling staat op het terrein van de Westergas. Het terrein is goed bereikbaar per fiets en er zijn genoeg fiets parkeermogelijkheden. 

Openbaar vervoer
Bus 21 - vanaf Amsterdam C.S, uitstappen bij de halte Haarlemmerplein of vanaf Geuzenveld, uitstappen bij de halte Van Hallstraat
Bus 18 - vanaf Amsterdam C.S / Slotervaart, uitstappen bij de halte Haarlemmerplein
Bus 22 - vanaf Sloterdijk / Amsterdam C.S / Muiderpoort, uitstappen bij de halte Nassauplein.
Tram 3 - vanuit Amsterdam Oost / De Pijp / uitstappen halte Van Limburg Stirumplein, 5 min lopen. Bekijk hier alle instaphaltes van tram 3. 
Tram 5 - vanuit Amstelveen, uitstappen bij de 1e Marnixdwarsstraat, 10 min lopen. Bekijk hier alle instaphaltes van tram 5. 

Auto
Vanaf de Ring A10: pak de afslag S103/S104 (Haarlem) en rij richting Centrum via de Haarlemmerweg. Aan je linkerhand vind je Westergas.
Vanaf Schiphol: pak de A4 richting Amsterdam (ring A10) en neem afslag S103 via de Haarlemmerweg richting centrum. Aan je linkerhand vind je Westergas.

Feestjes

Hoe ziet een kinderfeestje in Theater De Krakeling eruit?

Voor kinderfeestjes bestaat er het speciale Krakeling feestpakket. De feestvierders bezoeken een voorstelling naar keuze en krijgen de beste plekken op de voorste rij. Na de voorstelling staat er een vrolijk  versierde tafel klaar voor (zelf meegebrachte) taart en cadeautjes.

Het feestpakket bevat een toegangskaartje, een drankje, iets lekkers na afloop en een verjaardagscadeautje voor de jarige. Feestjes kunnen ver vooruit geboekt worden! Bel of mail de kassa voor reserveringen en informatie over een geschikte verjaardag voorstelling: 020-6245123, kassa@krakeling.nl

Theater De Krakeling  zorgt voor een onvergetelijk partijtje!

Cadeaubon

Wat is de Krakeling Cadeaubon?

De Krakeling cadeaubon kun je gebruiken voor alle voorstellingen in Theater De Krakeling en is te koop aan de kassa. Lees meer

Language No Problem

Are there any programs for people who don't speak Dutch?

Are you looking for programs where language is no problem? Or you don’t speak Dutch? No Problem! Look for the ‘Language No Problem’ or LNP-indication in the program for performances in English and visual theatre or dance performances without any language.  

read more

 

Toegankelijkheid

Is De Krakeling toegankelijk voor rolstoel / scootmobiel

Theater De Krakeling bevindt zich op het terrein van Westergas: een autoloos, rolstoelvriendelijk terrein. Bij de ingang van het terrein is voldoende plek om rustig uit te stappen. De theaterzaal bevindt zich op de begane grond en is goed bereikbaar met een rolstoel. De tribune bestaat uit klapstoelen met daarnaast een aantal speciale rolstoelplekken.

Het is handig om vooraf aan te kondigen dat je met een rolstoel komt en wat je wensen hierin zijn. Zo kunnen we desgewenst  extra ruimte maken of extra losse, comfortabele stoelen plaatsen. Neem hiervoor contact op met de kassa van De Krakeling via 020-6245123 of stuur een mail naar kassa@krakeling.nl

Krijg een kijkje in Theater De Krakeling

Hoe ziet Theater De Krakeling eruit?

Kijk hier naar een filmpje over ons theater.