(foto: Sanne Peper)

Theater De Krakeling is hét theater dat voor 100% gericht is op een jong publiek. Hier geniet je samen met je familie, school, vrienden en vriendinnen van toptheatervoorstellingen. 

Het streven van Theater De Krakeling is om een jong publiek uit heel Amsterdam en omstreken te laten zien dat theater je verrijkt. Even uit je comfortzone, weg uit je bekende dagelijkse leven om ruimte te geven aan je verbeelding.  Theater brengt verwondering en vergroot je wereld! 

Speciaal voor scholen bieden we voorstellingen aan in combinatie met workshops (op school of in het theater) met als hoogtepunt een bezoek aan een voorstelling in Theater De Krakeling. Elke voorstelling heeft een uniek, passend programma van drie omkaderende workshops. Deze workshops worden ontwikkeld met theatermakers en educatief medewerkers en worden gegeven door gediplomeerde theater- en dansdocenten. Hier ervaren de leerlingen hoe het is om zelf toneel te spelen, te presenteren, te kijken, te filosoferen, te luisteren naar elkaar en te reflecteren. 

Theateraanbod basisonderwijs

Bij elk voorstellingsbezoek in schoolverband organiseren we omkaderende lessen en workshops (op school) zodat een voorstelling mag en kan beklijven. Door educatie bieden we de leerlingen verdieping vanuit de thema’s uit de voorstelling die zij bezoeken. Hierbij staat kennnismaken met theater, stimuleren van verbeeldingskracht, fantasie en spelplezier centraal. Lees meer

Theateraanbod voortgezet onderwijs

Theater De Krakeling is hét theater voor de Amsterdamse jeugd. Met bijzondere, op maat gemaakte voorstellingen dagen we jongeren uit om op een andere manier naar zichzelf, de ander en de wereld om zich heen te kijken. Lees meer over het theateraanbod voor het voortgezet onderwijs.


Theater De Krakeling als klaslokaal

​In ons ruime pand beschikken we over verschillende ruimtes die geschikt zijn als leslokaal. Voor meer info neem contact op met Annet Bennis verhuur@krakeling.nl of Anoma Ortelee educatie@krakeling.nl of bel ons op 020-6253284.