Theater De Krakeling is hét theater waar een jong publiek kan genieten van inspirerende theatervoorstellingen. Theater verrijkt en geeft ruimte aan de verbeelding. Voorstellingen die verwonderen, je inlevingsvermogen vergroten en je blik verbreden. Speciaal voor scholen bieden we voorstellingen aan in combinatie met theaterlessen (op school of in het theater) met als hoogtepunt een bezoek aan een voorstelling in Theater De Krakeling. 

Speciaal voor deze periode heeft Theater De Krakeling ook een alternatief theateraanbod dat coronaproof ingezet kan worden op de basisscholen zelf. Meer info

(foto: Sanne Peper)

Theater De Krakeling als klaslokaal

​In ons ruime pand beschikken we over verschillende ruimtes die geschikt zijn als leslokaal. Voor meer info neem contact op met Annet Bennis verhuur@krakeling.nl of Anoma Ortelee educatie@krakeling.nl of bel ons op 020-6253284.

Theateraanbod basisonderwijs

Bij elk voorstellingsbezoek in schoolverband organiseren we omkaderende lessen en workshops (op school) zodat een voorstelling mag en kan beklijven. Door educatie bieden we de leerlingen verdieping vanuit de thema’s uit de voorstelling die zij bezoeken. Hierbij staat kennnismaken met theater, stimuleren van verbeeldingskracht, fantasie en spelplezier centraal. Lees meer

Theateraanbod voortgezet onderwijs

Theater De Krakeling is hét theater voor de Amsterdamse jeugd. Met bijzondere, op maat gemaakte voorstellingen dagen we jongeren uit om op een andere manier naar zichzelf, de ander en de wereld om zich heen te kijken. Lees meer over het theateraanbod voor het voortgezet onderwijs.