Theater De Krakeling is hét theater voor de Amsterdamse jeugd. Met bijzondere, op maat gemaakte voorstellingen dagen we jongeren uit om op een andere manier naar zichzelf, de ander en de wereld om zich heen te kijken.

In omkaderende workshops laten we de leerlingen kennis maken met (thema’s uit) de voorstelling. We dagen leerlingen actief uit om hun blik te verruimen door middel van spel, dans en filosofische opdrachten. Plezier, verbeeldingskracht, kijken, luisteren en reflecteren staan voorop. Interesse in een workshop? Noem dit bij uw boeking. Prijzen en locatie zijn in overleg.

We gaan  graag een langdurige samenwerking met scholen aan; op die manier kunnen leerlingen tot en met de bovenbouw theater meekrijgen als een vast onderdeel van hun leven. Wij denken graag met u mee om een passend programma voor uw school samen te stellen. De kosten van een voorstellingsbezoek liggen tussen de 12,- en 14,- euro per leerling.

Bekijk hier het voorstellingsaanbod van Theater De Krakeling 2018 2019.

Scholen kunnen vanaf dit jaar alle  theatervoorstellingen boeken via een centraal planningssysteem. Hier vind je het aanbod van de verschillende aangesloten Amsterdamse cultuurinstellingen. 

Als school maak je eenmalig een account aan. Daarna kun je de eigen planning van alle cultuurbezoeken bij de verschillende instellingen inzien en downloaden, met meteen alle informatie over bezoektijden en prijzen in één simpel overzicht. Ook krijg je een automatische herinnering 3 weken voorafgaand aan de activiteit.
Log hier in of maak een account aan

Theater Educatie Amsterdam*

Theater Educatie Amsterdam (TEA) is een samenwerkingscoalitie van 13 Amsterdamse theaters en gezelschappen. TEA fungeert als paraplu voor het theater- en educatieaanbod voor het voortgezet onderwijs, waarbij kwalitatief theater en passende educatie centraal staan. Samen maken wij ons sterk voor de betekenis van theater en dans in de ontwikkeling van elke (Amsterdamse) jongere.

* Theatereducatie Amsterdam is: AYA, Bijlmerparktheater, De Meervaart, De Toneelmakerij, Frascati, ICK dans amsterdam, ISH, Internationaal Theater Amsterdam (ITA: Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam samen), Nationale Opera & Ballet, Podium Mozaiek, Poldertheater, Theater Bellevue en Theater De Krakeling.

Vanaf theaterseizoen 2018-2019 verenigt TEA zich in één gezamenlijk planningssysteem: PLANNED CULTURE. Hier kunnen scholen op één plek digitaal boeken bij alle verschillende Amsterdamse instellingen.

Opdat we zo snel mogelijk allemaal via Planned Culture kunnen werken, vragen we VO docenten om een account aan te maken via:  https://amsterdamsetheaters.plannedculture.nl/sessions/school_login Voor hulp en/of vragen over het boekingssysteem kunt u contact opnemen met een van de TEA theaterinstellingen of direct met Planned Culture via: culture@plannedmagic.nl

N.B: Nationale Opera & Ballet is niet aangesloten bij Planned Culture

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling