Bekijk hier het aanbod voortgezet onderwijs 2023 2024
Uitdagend theater voor jongeren
Theater De Krakeling daagt jongeren in het voortgezet onderwijs met bijzondere, op maat gemaakte voorstellingen uit om op een andere manier naar zichzelf, de ander en de wereld om zich heen te kijken. Op die manier stimuleren we hen om hun verbeeldingskracht te behouden. 

Want alleen door verbeeldingskracht kun je de wereld leren begrijpen, jezelf ontwikkelen én je dromen nastreven. Bovendien bestond alles dat is uitgevonden eerst in de verbeelding!

Verdiepende workshops  
Bij elk voorstellingsbezoek in schoolverband bieden wij omkaderende workshops en nagesprekken aan over thema’s uit de voorstelling. Wij geloven dat een workshop of nagesprek de jongeren helpt om de voorstelling in eigen perspectief te plaatsen. Met toneelspelen, dansen, filosoferen en presenteren worden jongeren aan het denken gezet.

Samenwerking met scholen
We gaan graag een langdurige samenwerking aan met jouw school. Op die manier kan theater een vast onderdeel worden van het onderwijsprogramma. Wij denken graag mee om een passend programma voor jouw school samen te stellen en dat jongeren uitdaagt kunst onderdeel van hun leven te maken.