Uitdagend theater voor jongeren
Theater De Krakeling is hét theater waar jongeren (met hun docenten) kunnen genieten van inspirerende, overweldigende en uitdagende theatervoorstellingen. Ons streven is om jong publiek mee te geven dat theater verrijkt; het geeft ruimte voor verbeelding, verwondering, inleving en een open blik op de wereld.

In Theater De Krakeling tonen we verbeelding en stimuleren we jongeren om hun verbeeldingskracht te behouden. Om de wereld te leren begrijpen is verbeeldingskracht essentieel. Kennis kan die plaats niet innemen. Verbeelding is voor ons een voorwaarde voor al onze activiteiten. Uitdagen is wat er vervolgens gebeurt en waardoor een jongere zich ontwikkelt. Om uit te groeien tot een zelf-bewuste, tolerante volwassene die zijn vermogen tot dromen heeft behouden.

Online aanbod voorjaar 2021 | Het Experiment 14+

De hele klas op het puntje van de stoel met Het Experiment van HNTjong.

Na het succesvolle Bloedlink regisseert Casper Vandeputte opnieuw een confronterende en ontvlambare voorstelling. Geïnspireerd op de Duitse hitfilm Die Welle. Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland als schoolvoorstelling. Nu ons theater tijdelijk gesloten is bieden wij de voorstelling online aan via een all inclusive online pakket voor (in) de klas. Ideaal als invulling van de lessen CKV, Drama, Duits, Maatschappijleer, Burgerschap en het mentoruur de aankomende periode. De voorstelling is het hele schooljaar flexibel te boeken. Kosten € 300,- per klas.

info & boekenOnline aanbod voorjaar 2021 | God? 14+

Deze voorstelling verdient het om door veel jongeren gezien te worden. Daarom ontwikkelde theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool een speciale filmversie. Een nieuw gemonteerd product dat verder gaat dan enkel een theaterregistratie.

Daarnaast is er lesmateriaal beschikbaar waarmee de leerlingen aan de slag kunnen. Via de website van Theater Sonnevanck kun je, vanaf half maart, je school aanmelden. Kosten: € 300,- (voor een link die 30x gebruikt kan worden).

info & boeken

Verdiepende educatie/ workshops rondom voorstellingen
Bij elk (live)voorstellingsbezoek in schoolverband bieden wij, voor een kleine meerprijs, omkaderende workshops en nagesprekken aan. Wij geloven dat een workshop en/of nagesprek de jongeren helpt om de voorstelling in eigen perspectief te plaatsen. Iedereen kijkt met zijn/ haar eigen beleving naar de voorstelling en iedereen haalt er iets anders uit.

Door omkaderende workshops krijgen ideeën, meningen woorden en kunnen leerlingen zich verhouden tot wat zij gezien hebben in het theater. De workshop biedt kijkrichting en kaders zodat een voorstelling voor elk individu mag en kan beklijven. Tijdens de workshops staan toneelspelen, dansen, filosoferen, presenteren centraal en worden de leerlingen aan het denken gezet over theater in het algemeen en (de thema’s uit) de voorstelling.

Samenwerking met scholen
We gaan graag een langdurige samenwerking met scholen aan; op die manier kunnen leerlingen tot en met de bovenbouw theater meekrijgen als een vast onderdeel op school. Wij denken graag met u mee om een passend programma voor uw school samen te stellen die eventueel verbindingen leggen met andere vakken en de jongeren uitdaagt kunst onderdeel van hun leven te maken.

Bekijk hier het voorstellingsaanbod van Theater De Krakeling 2021 2022.