Het Krakeling Festival 20 t/m 29 oktober 2023
Theater voor iedereen die anders kijkt

De Krakeling bestaat dit jaar 45 jaar! Dat vieren we het hele jaar door , in de herfstvakantie extra Groots tijdens het Krakeling Festival. Tien dagen lang verrassende en bijzondere jeugdtheatervoorstellingen en belevingen op diverse locaties in Amsterdam, met Theater De Krakeling als festivalhart. Dit jaar werken we samen met ITA (1000 + 1 nacht), WG kunst, en speelt de voorstelling STRAF op locatie bij de Centrale Markthal in West. 

De opening van Het Krakeling Festival vindt plaats op zaterdagmiddag 21 oktober met de première van Koning Gilgamesj (8+) onze coproductie met Charlie Duran, DIEHELEDING, Urban Myth en Stip Theaterproducties.  In Theater De Krakeling speelt een speciale XL versie van Koning Gilgamesj, een avontuurlijke en speelse theatergame voor de hele familie. 

Vijf jaar geleden initieerde en exposeerde Theater De Krakeling, bij het 40 jaar jubileum, de eerste portretserie 'Publiek van de Toekomst' in samenwerking met fotografe Carla Kogelman. In de nieuwe serie ter ere van ons 45e verjaardag zijn de kinderen van 5 jaar geleden terug te zien, daarnaast zijn een aantal nieuwe kinderen geportretteerd. De expositie van de portretserie 'Publiek van de Toekomst, 5 jaar later' is vanaf zaterdag 28 oktober te bewonderen in de foyer van De Krakeling. Deze is voor iedereen toegankelijk en gratis te bezichtigen. Wees welkom!
 

Laat je verbeelding stromen en kom deze herfstvakantie naar Het Krakeling Festival! 

Uitgelicht