Een wereld van woorden.

Op zondag 13 maart vieren De Balie en De Krakeling met het Logos Festival de kracht van het woord. Tijdens deze vierde editie staat de relatie tussen taal en politiek centraal. Het woord is het belangrijkste gereedschap van de politicus: met zijn speeches inspireert hij, verbindt, verdeelt, zaait angst en geeft hoop. Politiek en taal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Krakeling begint deze festivaldag met een nieuwe editie van Jong Amsterdam Leest, waarin schrijver Edward van de Vendel vertelt over zijn 'Stem op de okapi'. Een boek vol met informatie, verhalen, interviews,  tekeningen, schilderijen, gedichten, met alles dus, over de okapi. Één ding is zeker: na het lezen van dit boek is de okapi je nieuwe lievelingsdier. 

's Middags speelt in De Krakeling de voorstelling 'Freddie en de worstenkoning' (4+) van Theater Gnaffel en StoryBasedMedia. Een familievoorstelling over vriendschap, verlangen en vrijheid. 

De Balie presenteert tijdens het Logos Festival drie programma's rondom het thema van deze editie. Willem Schinkel verzorgt de Logoslezing waarin hij praat over censuur, racisme en politieke correctheid en Johan Fretz en Victor Vlam zwaaien Obama uit aan de hand van zijn mooiste teksten en momenten. Daarnaast wordt de film 'Best of Enemies' vertoond, waarin de debatteerkunst tussen twee intellectuelen centraal staat.  

Voorstellingen

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling