Op zondag 17 september sluit TF Jong af met de Jeugdtheaterdag. Een dag voor theaterprofessionals met o.m de uitreiking van de Zilveren Krekelsde Zapp theaterprijs en spreekt Timothy de Gilde, regisseur bij Oostpool de Staat van het Jeugdtheater uit. 

Vast onderdeel van het programma is de jeugdtheaterpitch waarin jonge theatermakers hun voorstellingsidee (beeldend)pitchen. Ze maken hiermee kans op €10.000 uit het Jeugdtheaterfonds waarmee zij hun productie een impuls kunnen geven. 

Eerdere winnaars zijn Annelies Appelhof & Karlijn Sonderen, zij maakten de voorstelling Echt Nep bij Bontehond. Sanne Nouws won in 2014 en speelde in januari 2017 Hendrik IV ongeschikt voor kinderen in De Krakeling. In 2015 ging de prijs naar Floyd Koster en Henke Mensen die  Revolution starts now op het toneel brachten.

Het Jeugdtheaterfonds steunt theatermakers en choreografen, die zich specialiseren op het gebied van jeugdtheater en daarin excelleren. Het fonds is opgericht door STIP en is een steunfonds van de Triodos Foundation met De Krakeling als vaste partner. 

Ben je (theater)professional en wil je deze dag graag meemaken? Bel voor info en aanmelden naar De Krakeling 020-6253284