Leerlingen van basisscholen De Zeeheld en De Bron in Amsterdam West zijn - zonder dat ze het van elkaar wisten – al vanaf 7 maart o.l.v. kunstenaars samen aan het werk en op zoek naar de liefde.   

Op woensdag 13 april is het zover! 600 leerlingen van De Zeeheld en De Bron ontmoeten elkaar tijdens een blinddate in het bruisende Westerpark. Daar verklaren ze elkaar de liefde in romantische outfits, met gepassioneerde songs en liefdevolle begroetingen. Hoe bijzonder is dat in een tijd waarin iedereen wel een beetje liefde kan gebruiken.

Het Liefdesproject
In dit project onderzochten kinderen samen met kunstenaars wie zij zijn als school. Door actief bezig te zijn met kunst in verschillende kunstdisciplines, waarbij identiteit: wie ben ik en hoe ontmoet ik de ander, een belangrijk onderliggend thema is in dit project over de liefde. Kinderen ondervonden en maakten letterlijk mee hoe kunstenaars werken. Deze ervaring geeft kinderen inzicht in andere manieren van werken, vertrouwen en energie.

10.000 Gerbera’s voor een groots liefdeskunstwerk
Op de ene school maakte Sacha Zwiers mythische natuurwezens die de leerlingen levensgroot bij zich zullen dragen. Helemaal zelf gebouwd/geverfd van verschillende materialen. Op de andere school is Teun Castelein met de leerlingen aan de slag gegaan om de school te verbeelden in een heus bloemencorso met alle ruim 300 leerlingen. Voor de bijzondere bloemenwezens waren echter 10.000 Gerbera’s nodig. 

Sympathieke sponsors 
Schouten Opti Fleurs, Van der Wilt Gerbera’s, Schreurs en Online Supermarkt Crisp. 

De bloemenkwekerijen reageerde direct enthousiast op dit mooie liefdesproject en leveren samen 10.000 Gerbera’s. Aanvankelijk leek de hoeveelheid bloemen een lastige opgave maar de kwekerijen toonde direct hun maatschappelijke betrokkenheid en lieten zich van hun genereuze kant zien. 

Ook voor het Liefdesproject geldt 'liefde gaat door de maag'... online supermarkt Crisp maakt de picknick mogelijk door alle kinderen van de betrokken scholen een verantwoord lunchpakket aan te bieden. Een trotse partner die veel liefde heeft voor alles wat goed smaakt.

Theater De Krakeling is enorm dankbaar voor de bijdrage van Online Supermarkt Crisp en de bloemkwekerijen. 

d0d4e1b9-f0a4-4c4e-8298-82418ebb4478.jpg

Route De Zeeheld naar Westerpark:

Roggeveenstraat
Houtmankade 
Van Noordtkade 
Westzaanstraat
Spaarndammerstraat
Zaandijkstraat

Route De Bron naar Westerpark:
Van Beuningenstraat
Fannius Scholtenstraat
Betinckstraat
Van Limburg Stirumplein 
Van Limburg Stirumstraat
Haarlemmerweg 
Pazzanistraat