In een betoverend schouwspel vol vurige poëtische dans neemt Dagdonker je mee op een ontdekkingstocht in een fantasievolle droomreis door het leven.

Drie dansers verkennen spelenderwijs de wereld van licht en donker.

De onzekerheid van niet weten wat er gaat gebeuren en wat je niet kan zien. Iedereen houdt van het licht! Van de warmte en de veiligheid. 

Hoe mooi zijn de sterren die’s nachts aan de hemel fonkelen, of de volle zon die ons plotseling doet verwarmen. Hoe betoverend is de schoonheid en magie van zelf een vuurtje maken, of een hef-tige dans waar de vonken vanaf vliegen, het wonder van een gloeilamp die aan en uitgaat, en een zaklamp die troost geeft in de nacht. 

En als het licht dan uitgaat houdt alles dan op te bestaan? Is het donker altijd eng? Is het licht altijd veilig? En wat zien we eigenlijk als we niets zien?

DOE MEE >>De Lichttuin

Voorafgaand aan de voorstelling Dagdonkeris iedereen van harte welkom in De Lichttuin, een interactieve ervaringsruimte van plan d-. Doe, leer, beweeg en dans mee met de magie en schoonheid van licht en donker.

In De Lichttuin draai en kronkel je met je zusje, vriendjes, ouders of je opa in de knop met de Twister – lichtversie. Ben jij een echte speurneus? Doe mee aan “Raad het voorwerp” in de voelbakken… Hou je meer van knutselen? Stort je dan op het zelf spannende schaduwdieren (of monsters) en betoverende Glow in the dark flesjes maken. Kortom, er is genoeg te doen. Zelfs als je even niets wilt kan je relaxen in de Zen-tent.

We doen, we leren, we bewegen en we laten onze zintuigen dansen. De Lichttuin is een ideale vorm om het publiek de magie van het licht aan den lijve te laten ondervinden.

Dancing where sparks fly...
Everybody is at one time or another afraid of the dark. The uncertainty of not knowing what is going to happen and  what you cannot see. Everyone likes the light,  the warmth and security! And if the light goes out does nothing exist anymore? Is the darkness always scary? Is it always safe when there is light? And what do we actually see when we see nothing?

Three dancers explore in a playful way the world of light and dark. In a bewitching performance of fiery poetic dance Day-dark takes you on a journey of discovery through darkness with magical moments of light, in a fantasy journey of dreams through life itself.

JOIN US in the Lightgarden
Prior to the Dagdonker show, everyone is welcome in De Lichttuin (Lightgarden) , an interactive experience space of plan d-. Join, learn, move and dance with the magic and beauty of light and dark.

plan-d

Pers
"Beeldende schoonheid wordt afgewisseld met aansprekende humor. Zowel voor de kinderen als de voor ouders." "Als kinderen bij een dansvoorstelling zo genieten en zo enthousiast meedoen, zelfs twee meisjes die een hele scène aan de zijkant mee dansen, mag ik zeggen dat de voorstelling geslaagd is. En ja, ook ik heb genoten." **** Theaterparadijs / Andy Doomheim

De poetische aantrekkingskracht van het donker. Theaterkrant / Joost Segers

"Dagdonker zit vol met ideetjes en grappige scènes: goocheltrucs met lampjes, pakken die vonkjes maken als een lucifer bij het afstrijken, een van de dansers die zich in het publiek verstopt."

Theaterkrant

 • Theatergroep Plan D / Andreas Denk
 • Concept & choreografie Andreas Denk
 • Dans Andrea Beugger, Sammi Hermans en Carlo Camagni
 • Lichtontwerp Pink van Steenvoorden
 • Muziek Wiebe Gotink
 • Assistent-choreograaf en dramaturgie Jordi Casanovas
 • Eindregie Ton Offerman
 •  
 • Genre Theater
 • Duur 60 minuten
 • Leeftijd 4+

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling