• Theatergroep De Krakeling
  • Genre Theater met diner
  • Duur 120 minuten
  • Leeftijd A.L.

Jong en oud, groot en klein, vrijheid vier je samen!

Op 4 en 5 mei speelt in De Krakeling in het kader van Theater Na de Dam de voorstelling Vloerhappen gemaakt door een groep jonge spelers (10-19 jaar) van de Amsterdamse jeugdteJAterschool. 

Na afloop van de voorstelling op 5 mei om 18:00 nodigen wij iedereen uit om aan te schuiven aan tafel voor de Vrijheidsmaaltijd van De Krakeling. Tijdens deze speciale maaltijd is er muziek, dans en zang van de talentgroep van Aslan Muziekcentrum en leerlingen van het Muziekpakhuis. Kees Blijleven, directeur De Krakeling, en sporthistoricus Jurryt van de Vooren zullen de vrijheidsmaaltijd openen.

Programma De Krakeling Vrijheidsmaaltijd
18:00 – 18:10
Opening De Krakelingvrijheidsmaaltijd door Kees Blijleven, directeur De Krakeling, en sporthistoricus Jurryt van de Vooren
18:10 – 18:30 Optreden groep Aslan Muziekcentrum
18:45 – 19:00 Optreden groep Muziekpakhuis
19:15 – 19:30 Optreden groep Aslan Muziekcentrum
19:45 – 20:00 Optreden groep Muziekpakhuis

Met dank aan onze sponsoren
Arjan Bloemen
Pasteuning
Heineken
Gemeente reiniging
B&S Verhuur
Absolute Delicious
Van Grieken

Besluit ivm de weersverwachting
De Krakeling Vrijheidsmaaltijd zal vanavond binnen plaatsvinden. Aanmelding is helaas niet meer mogelijk.
Mensen die zich hebben aangemeld voor de maaltijd maar niet bij de voorstelling zullen zijn, worden vriendelijk verzocht om vanaf 17:50 uur bij de kassa te melden.

De Krakeling tijdens WO II
De Krakeling was vroeger in gebruik als turngebouw. Tijdens de oorlog in september 1944 werd door de bezetter een einde gemaakt aan alle sportactiviteiten. Sportbeoefening in de open lucht én training in gymnastieklokalen werden verboden. Het gebouw van De Krakeling werd bezet door de Duitsers. Op 8 januari 1945 is er door het verzet geprobeerd bommen in het gebouw tot ontploffing te brengen, maar deze poging mislukte. 

Veel joodse sportlieden zijn opgepakt en omgekomen in concentratiekampen. Ook een deel van de niet-joodse sportlieden werd wegens verzetsactiviteiten opgepakt en tewerkgesteld in Duitsland. Het monument aan de zijgevel van De Krakeling is opgericht ter nagedachtenis aan deze mensen. 

Credits

  • Theatergroep De Krakeling

Uitgelicht