• Theatergroep Theater De Krakeling/ Theater na de Dam
  • Genre locatietheater
  • Duur 45 minuten
  • Leeftijd 8+

Wat betekent het om vrij te zijn? Juist in deze tijd waarin vrijheid ook niet vanzelfsprekend is.

Welkom bij Theater Na de Dam. Op deze avond zouden normaal gesproken in heel Nederland tegelijkertijd meer dan honderd voorstellingen gerelateerd aan de Nationale Dodenherdenking hebben gespeeld. Helaas is het nog steeds niet mogelijk elkaar in theaters te ontmoeten. Maar op dit moment luisteren, kijken of lezen in meer dan 1000 huiskamers en straten heel veel mensen met u waardevol materiaal dat gerelateerd is aan de Tweede Wereldoorlog en de herdenking daarvan. Stelt u zich dat voor. Op al die plekken in het land zijn we los van elkaar verbonden in hetzelfde ritueel.

Hoe is het om (niet) naar school te gaan in tijden van oorlog? Of in tijden van een pandemie? Wat is verzet en hoe houd je vol in moeilijke tijden?

In de voorstelling Doorzetters, een theatrale wandeling door het Westerpark, kijken en luisteren we naar verhalen van ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. De verhalen van de jongeren van toen, doorverteld door de jongeren van nu. Waarin verschillen ze? Waarin kunnen ze elkaar vinden? 
Geleid door theater, dans en muziek wandel je door verhalen over verzet, vrijheid, moed en herdenken. Heden en verleden komen samen in de reis van deze 20 jongeren die zich verhouden tot de verhalen van de ouderen.

Loop mee, herdenk en vier de vrijheid samen met deze jongeren op 4 en 5 mei.

Praktische informatie:
De wandeling duurt 45 minuten tot een uur en is tussen de tijdsslots op eigen tempo te lopen. In de servicemail die u vooraf ontvangt staat vermeld op welke tijd u de wandeling kunt starten.  Om de theatrale wandeling in haar optimale vorm te genieten is het raadzaam om een opgeladen telefoon mee te nemen én oordopjes.

4 mei: Tussen 17.00- 19.00 uur
5 mei: Tussen 13.30- 15.30 uur en 16.30 en 18.30 uur
Vertrekpunt: Theater De Krakeling - Pazzanistraat 15

Extra op 5 mei - Vrijheidsmaaltijdsoep
Op 5 mei vieren we elk jaar ons vrijheid en normaal gesproken nuttigen we dan samen een vrijheidsmaaltijd. De kern van de vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat. Door de coronamaatregelen is het in 2021 niet mogelijk om met grote groepen samen te komen, daarom is er een alternatief: de Vrijheidsmaaltijdsoep.

De eerste 50 reserveringen voor de wandeling op 5 mei ontvangen een blik vrijheidsoep om thuis de vrijheid te vieren. Chef en schrijfster Yvette van Boven maakte hiervoor het recept. De soep is vegan en zit in een speciaal blik vormgegeven door Piet Parra.

NB: In verband met de maatregelen omtrent Corona is het mogelijk dat beide dagen last minute een andere invulling zullen krijgen. Als dat het geval is, ontvangt u van ons zo snel mogelijk een bericht. Houd uw mail daarom goed in de gaten.

theaternadedam.nl
 

Credits

  • Theatergroep Theater De Krakeling/ Theater na de Dam
  • Makers Loes van der Staak, Marley Braaf
  • Spel Valerie van de Loo, Luiza Tracz, Yara Seck, Roza Verhaaf, Arielle Orand, Lucy Frazier, Lilly Tweddle, Alisha Saidi, Lynn van den Bergh, Dirkje Gerritsen, Marika van Leemput, Billi Lods, Bsheer Ali, Moon Klinkenberg
  • Spel Pascale Kromkamp, Malak al Jabri, Noor Bouhou, Kenza Haddad, Ada Tamer, Malak Elsayed

Uitgelicht