• Theatergroep Theater De Krakeling
  • Genre Theater
  • Duur 120 minuten
  • Leeftijd 7+

We moeten In... Actie! komen. En wel nu!

De jeugd is de toekomst en daarom kijken we verder dan vandaag. 
Theater De Krakeling, expert in educatieve theaterprojecten wil kinderen bewuster maken van hun rol ten behoeve van een duurzamere samenleving. We dagen kinderen en jongeren uit dit ook te doen en daarom organiseren wij een speciaal programma rondom duurzaamheid om samen met de jeugd te kijken naar toekomst. Want hoe ziet deze toekomst er eigenlijk uit? 

De 11-jarige milieuactiviste Lilly Platt is er deze dag bij. Lilly zet zich al sinds 2015 met hart en ziel in voor het milieu. Net als Greta Thunberg staakt ze elke week om aandacht te vragen voor het klimaat. Ze kreeg bekendheid met Lilly's Plastic Pickup waarin ze de strijd aangaat met plastic zwerfafval. Lilly is jeugdambassadeur van de Plastic Pollution Coalition en ambassadeur van de World Cleanup Day.

Voedselkunstenares India Rose Klap maakt voor iedereen een kommetje eetbare plasticsoep. 

ClimateClips door kinderen wereldwijd
Een serie filmpjesgemaakt door kinderen wereldwijd; over hun omgeving en gedachten over het klimaat. Op 7 december zijn de ClimateClipslos te zien in Theater De Krakeling. Al nieuwsgierig? Volg de ClimateClips van Mirjam Marks op Instagram, elke dag is er een nieuwe clip te zien.

#JovannaForFuture
Een korte jeugddocumentaire gemaakt door Mirjam Marks voor de serie Mensjesrechten in het kader van 30 jaar kinderrechtenverdrag. Met als thema datgene waar kinderen wereldwijd volgens onderzoeken van Unicef zich het meeste zorgen over maken: het klimaat en de verandering daarvan als gevolg van de opwarming van onze aarde.

In navolging van Greta Thunberg die in augustus 2018 begon met op elke vrijdag te staken door niet naar school te gaan om aandacht te krijgen voor haar zorgen omtrent het klimaat, hebben wereldwijd kinderen haar voorbeeld gevolgd. Er kwam een golf van stakingen, klimaatmarsen en andere acties waar over de hele wereld tienduizenden kinderen aan deelnemen. De term #FridaysForFuture was geboren en staat voor alle mondiale acties die het belang van de zorg voor onze planeet onder de aandacht brengen.

In deze jeugddocumentaire staat een Nederlands kind centraal dat zich druk maakt over het klimaat. De 13 jarige Jovanna, een meisje dat heel dicht bij de natuur leeft; over een gezin dat zeer bewust bezig is om hun footprint zo klein mogelijk te houden en buiten het systeem leeft, weinig energie verbruikt en zelfvoorzienend is. Deze documentaire laat zien dat kinderen steeds meer bewust worden van hun omgeving en het veranderende klimaat.

Programma 15.00 - 17.00u: 
- Klimaat Quiz 
- Scenes: En…Actie!
- Korte jeugddocumentaire #JovannaForFuture
- Korte filmpjes / ClimateClips met nagesprek
- Eetbare plasticsoep van voedselkunstenares India Rose Klap
De presentatie van deze middag is in handen van Nynke Vermuë en De Krakeling Kinderraad.

Uw entreebijdrage a € 5,00 wordt geheel gedoneerd aan de The Ocean Cleanup van Boyan Slat 

Credits

  • Theatergroep Theater De Krakeling
  • Fotografie Lieuwe Philipse

Uitgelicht