• Theatergroep NTjong
  • Genre Theater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 8+

Naar de bekende roman van Astrid Lindgren

Wereldklassieker over twee dappere broers
Astrid Lindgren schreef deze indrukwekkende jeugdroman in 1973. Ze wilde kinderen troosten met dit verhaal. En dat is gelukt. Bijna 50 jaar later is het voor veel mensen nog steeds het mooiste kinderboek dat ze ooit lazen. Je ziet dit avontuurlijke verhaal over dood, liefde en moed nu opnieuw in het theater. 

Verraad, verlies en broederschap
De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer leven zal. Om de pijn te vergeten dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. De broers vechten mee in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. Een gevaarlijk avontuur waarin lafaards geen plek hebben, vol opoffering, verraad en verlies. 

Beleef het spannende avontuur opnieuw in het theater  
Regisseur Casper Vandeputte maakt energieke en humorvolle voorstellingen over grote onderwerpen. In 2018 won hij de Zilveren Krekel en de Wijkjuryprijs van Den Haag voor de jongerenvoorstelling Bloedlink. Teun Luijkx (o.a. Adam in A’dam en E.V.A. en in Het duel van HNT) en Rick Paul van Mulligenen (was genomineerd voor de beste mannelijk bijrol in Othello van Het Nationale Theater en was kandidaat Wie is de Mol? ‘19) spelen de broers Jonathan en Kruimel die elkaar blijven steunen wat er ook gebeurt. Vandeputte van het Nationale Toneel maakte een bewerking voor het theater. ,,Tijdens de voorstelling ga je dichter tegen elkaar aan kruipen."

"In deze wervelende voorstelling, die goeddeels drijft op spanning en humor, is het Jonathans zorgzaamheid die ontroert. Uiteindelijk is De gebroeders Leeuwenhart een verhaal over broertjesliefde en de troostende kracht van de verbeelding". Het Parool 

“Hannah van Lunteren, Ayisha Siddiqi en Viktor Griffioen (die ook de muziek doet) wisselen steeds weer energiek en inventief van rol, kleerhangers veranderen in pijl en boog en een zwabber wordt met gemak een paard.” De Telegraaf

hnt.nl

* * * *

"Het is heel moeilijk jezelf niet te verliezen in de fantasiewereld van De gebroeders Leeuwenhart.'

- De Volkskrant

Credits

  • Theatergroep NTjong
  • Tekst Astrid Lindgren
  • Regie Casper Vandeputte
  • Dramaturgie Martine Manten
  • Regieassistent Loek de Bakker
  • Spel Rick Paul van Mulligen, Teun Luijkx, Hannah van Lunteren, Viktor Griffioen, Ayisha Sidiqqi

Uitgelicht