• Theatergroep Maas theater en dans
 • Genre Danstheater
 • Duur 70 minuten
 • Leeftijd 8+

Over ouders en andere wonderlijke wezens.

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt. Een dromerige dans- en theatermix van de makers van Liefde.

Liefde won de Gouden Krekel 2017 en was genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. “Herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend” aldus de Mimejury. Nu kiest Merkx voor het thema familie, een terugkerend thema in haar werk.

English:
Hallo Familie (Dutch for Hello Family) is going to be a wondrous warm performance about brothers, sisters, parents and other riff-raff. About the people we did not choose, but are just there. Always. Even when we do not want them there. That annoying little sister, that so-called funny uncle, that vague cousin. They all come and visit. Unannounced and without presents.

With a group of remarkable loners, we come together. Hello Family is a night-time party full of unexpected visitors, in which our real family members play a part as well. How? That remains a surprise…

*LNP: Language No Problem

Maas theater en dans

Moniek Merkx over Hallo familie:
“Je blijft altijd kind, ook als je veertig bent. En als je drie bent kan je je soms zo ernstig voelen, dat je het liefst met een lange baard bij de kachel zou willen zitten. Ik stel me een grote keuken voor waarin een groep gasten een bont familiefeest voorbereidt. De kinderen worden steeds volwassener, de volwassenen gedragen zich als kleuters. Iedereen danst op tafel tot het ochtendgloren.”

Pers
“In Hallo familie weten Moniek Merkx en haar team die wereld, waar we maar een paar jaar in wonen, totdat we er de baas van moeten worden, heel zorgvuldig te vangen. Dat doen ze op een voor Maas kenmerkende manier: wervelend, kleurrijk en muzikaal.” 
Theaterkrant, Wendy Lubberding

“ruim een uur intrede in het rijk van de fantasie, dat op weergaloze manier laat zien en voelen waarom kunst zo ongelofelijk belangrijk is voor alle kinderen, alle mensen groot en klein. De spelers van Hallo familie beheersen mime en bewegingstheater tot in de finesses, of het nu de bewegingen van het groene mannetje zijn of de sensuele dans die onderbroken wordt door een jaloerse derde, het klopt, het is mooi en het verveelt geen seconde. Er is geen woord teveel en geen noot te weinig.” Theater en Musicalnieuws, Elise Kant

* * * *

Fantastisch zijn de hippe glitterkostuums, de cartooneske pruiken, de ravissante dierenmaskers, de breakdance-capriolen van de dinokikker (Gihan Koster) en de mimische optocht van (vreemdgaande) familieleden

Annette Embrechts, de Volkskrant

Credits

 • Theatergroep Maas theater en dans
 • Concept, regie Moniek Merkx
 • Met Anne Fé de Boer, Marieke Dermul, Cherella Gessel, Gihan Koster, Hali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, een oma en een kind
 • Muziek Joop van Brakel
 • Choreografie Art Srisayam
 • Decor Sanne Danz
 • Kostuums Nicky Nina de Jong
 • Licht Gé Wegman
 • Campagnebeeld Roosmarijn Knijnenburg

Uitgelicht