Een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Jan Paul Schutten. Schutten zal voorafgaand aan de voorstelling - aanvang 19.10 uur - een mini-lezing geven over Het Raadsel van alles wat leeft.

Een ode aan het wetenschappelijk onderzoek

Het Raadsel van alles wat leeft door Dood Paard — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam

Hoe lang scharrelen mensen al op de aarde en zijn bacteriën hier niet al veel langer? Wat is leven precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Lijkt Jos Grootjes uit Driel op een haai? Of op de bacteriën in zijn sokken? Waarom is het soms verstandig om dood te gaan? Waarom lijken alle baby’s op elkaar? 

Dit zijn slechts enkele van de grote vragen die aan de orde komen in 'Het Raadsel van Alles Wat Leeft'. Een muzikale show vol wonderlijke, hilarische en fascinerende weetjes over het leven op aarde, naar het gelijknamige boek van Jan Paul Schutten. Ondanks (en misschien wel dankzij) alle chaos kom je veel te weten, maar er worden ook nog meer vragen opgeroepen. De voorstelling is een ode aan het wetenschappelijk onderzoek.

www.doodpaard.nl

Het raadsel van alles wat leeft is stand-upbiology, anarchistisch wetenschapstheater, waarin alles geoorloofd is.

* * * * Het Parool - Joukje Akveld

Jan Paul Schutten over de voorstelling:
Het raadsel van alles wat leeft van Dood Paard is echt geweldig. Waanzinnig knap hoe ze én de evolutie uitleggen én de sfeer en stijl van het boek weten vast te houden én heel erg grappig zijn. De wisselwerking tussen Manja Topper en Wessel Schrik is perfect. Ze maken er alleen wel een enorme puinhoop van. Maar ook dat hoort bij de ontwikkeling van de aarde: dat is gewoon entropie. 

Theaterkrant: 'Topper en Schrik geven bij vlagen de biologieles zoals je die als kind het liefst zou willen. Met rare experimentjes met rokerige reageerbuizen wordt het eerste leven (aminozuren) nagebootst"

Lees meer recensies

Het Raadsel van alles wat leeft door Dood Paard — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam
  • Theatergroep Dood Paard
  • makers Wessel Schrik, Manja Topper, Carmen Schabracq en Michael Yallop, Elmar Neudam
  • tekst Jan Paul Schutten
  •  
  • Genre Theater
  • Leeftijd 11+