• Theatergroep De Dansers / Theater Strahl (DE)
  • Genre Danstheater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 14+

Een dansconcert over het verlangen naar houvast, in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt

Deze voorstelling is onderdeel van het Krakeling Festival en speelt op locatie bij Theater Bellevue - Leidsekade 90. Kaartverkoop via de ticketlink. 

We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, wegvliegen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. We zien hartstocht en afstand. We zien het verstrijken van de tijd, vastgezet in een strak ritme. We zien mensen, soms dichtbij elkaar, soms eindeloos ver verwijderd. We zien geen paarden, al voelen we ze wel. We zien niet de grillige wereld waar we maar geen grip op krijgen. We voelen hem wel door onze vingers glippen. 

Hold Your Horses gaat over de drang om je aan iets of iemand vast te houden, in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt. Zes performers brengen de voorstelling tot leven met overgave en muzikaliteit. Hold Your Horses kent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Als één lichaam bewegen de dansers in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille vol meeslepende gitaarstukken en aangrijpende songs.

De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze maken ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. Ze willen inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding.

dedansers.com

Credits

  • Theatergroep De Dansers / Theater Strahl (DE)

Uitgelicht