• Theatergroep MAAS theater en dans
  • Genre Danstheater
  • Duur 75 minuten
  • Leeftijd 8+

Soms wil ik er gewoon even niet zijn. Dan heb ik een camouflagepak nodig, een onzichtbaarheidsmantel of een gat in de grond waar ik doorheen kan zakken. Naar een nieuwe wereld met vuur en speciale krachten, waar ik een held ben zonder iets te hoeven doen.

Ik wil geen stralend profiel zijn of een onderdeel van een complex sociaal netwerk. Ik wil gewoon spelen in een wereld van geheimen, waarin ik een avatar ben, een perfect figuur die het allemaal begrijpt. Die de wereld (of desnoods een geketende prinses) redt in een handomdraai. Laat me met rust, laat me wachten en slapen totdat ik zover ben om jullie allemaal te overbluffen.

Ik ben er even niet gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De wens om te gamen, te vluchten in show en glitter of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur en je hebt geen zin om open te doen. De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt.

NRC ★★★★☆
Een hypnotiserende trip

THEATERKRANT ★★★★☆
“Een liefdevolle lofzang (…) op de introverten van deze wereld”

CULTUURPERS
Afscheidsvoorstelling ‘Ik ben er even niet’ van Moniek Merkx moet je gezien hebben – Cultuurpers

ILOVETHEATER ★★★★☆
Ik ben er even niet; durf jezelf te zijn

THEATERKRANT EXTRA
Zorg en hoop na corona: scenograaf Sanne Danz
 

maastd.nl

Credits

  • Theatergroep MAAS theater en dans

Uitgelicht