• Theatergroep De Toneelmakerij / Theater De Krakeling / Urban Myth
  • Genre Theater
  • Leeftijd 8+

Een theatrale Keti Koti-viering voor de hele familie

Ook dit jaar vier en herdenk je Keti Koti met de hele familie bij Theater De Krakeling met IN KLEUR! Tijdens een Keti Koti- maaltijd beleef je drie nieuwe korte verhalen over ons gezamenlijk koloniaal verleden.  

Samen met de acteurs en gastvrouw Jeritza Toney herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij met theater, lekker eten, goede gesprekken, rituelen en zang. En wie weet eindigen we samen op de dansvloer! In samenwerking met De Toneelmakerij en Urban Myth.

In Kleur ontwikkelt teksten van nieuwe, jonge (theater)schrijvers over thema's die tot nu toe weinig aandacht kregen binnen het Nederlandse jeugdtheater-repertoire. Deze verhalen vullen ons collectief geheugen aan, zodat deze omvangrijke geschiedenis voortleeft bij kinderen en jongeren van nu. 

In Kleur is onderdeel van Theater voor Keti Koti, waarbinnen podia en gezelschappen programma’s presenteren die verhalen vertellen over het koloniale- en slavernijverleden van ons land. In Kleur is te beleven van vrijdag 28 juni t/m maandag 1 juli in Theater De Krakeling.  Ook het Westerpark bieden een uitgebreid programma in het kader van Keti Koti, met exposities, soep en dialoog en Wowoyo 2.0, een feestelijke markt met kraampjes. lees meer

De schrijvers van deze editie zijn: Vernon Chatlein, Jasper Albinus en Sharda Ganga. Met fragmenten uit het kinderboek Suikerland van Henna Goudzand Nahar. De ontwikkeling van In Kleur is in 2022 2023 mede tot stand gekomen met rituele elementen uit de Keti Koti Tafel.

urbanmyth.nl
toneelmakerij.nl
theatervoorketikoti.nl
ketikotiwesterpark.nl

NB: Dit is een voorstelling inclusief eten, om deze reden kan deze voorstelling niet geboekt worden met de Podiumpas

Een dynamische interactieve theaterbelevenis voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders, waar iedereen wat van op kan steken maar waarin ook veel te lachen valt.

Theaterkrant

Credits

  • Theatergroep De Toneelmakerij / Theater De Krakeling / Urban Myth
  • Tekst Vernon Chatlein, Jasper Albinus en Sharda Ganga, Henna Goudzand Nahar
  • Publiciteitsbeeld Hedy Tjin
  • Scenefoto's Sanne Peper

Ook leuk