• Theatergroep Krakeling X Ketelhuis
  • Leeftijd 8+

Theater De Krakeling en bioscoop Het Ketelhuis zijn overburen en bouwen samen een feestje ter ere van de Dag van de Marrons. Kom kijken naar de documentaire Kinderen van Mavungu of de serie Anansi de spin, en neem daarna deel aan een van de workshops! We hebben een programma voor 4+ en 8+.

Programma
- 13:30 – 14:00 – Feestelijke opening met Apinti drum  

Leeftijd 8+
- 14:00 – 15:30 – Kinderen van Mavungu inclusief nagesprek (Het Ketelhuis)

Aansluitend workshops (keuze uit drie)
- 16:00 – 16:45 – Apinti (drum) door Edje Doekoe (8+) - Krakeling Theaterzaal
- 16:00 – 16:45 – creatieve workshop met het thema: Het levende oerwoud, door WG Kunst (8+) - Krakeling Foyer
- 16:00 – 16:45 – Spoken Word-workshop (8+) door Rellie Telg - Ketelhuis zaal 2

Bekijk hier het programma voor 4+.

Koop snel je kaarten, want het aantal plaatsen voor de workshops is beperkt! 
De kaartverkoop voor de documentaire en de workshops loopt via het Ketelhuis.

Boekverkoop 
Joan van Educulture neemt speciaal ter ere van deze Kinderboekenweek een mooie selectie kinderboeken mee. Voor en na de workshops kun je heerlijk bookshoppen in De Krakeling. 

Tentoonstelling Bij Brian Thuis in De Krakeling
In onze foyer is van 4 t/m 16 oktober een impressie te zien van de Kinderboekenweektentoonstelling Bij Brian Thuis  die in z'n geheel bij WG Kunst te zien is. Kunstenaar Brian Elstak en zijn kunstenaarsvrienden Pris Roos, Hedy Tjin, Floor de Goede en zijn zoon Cassel Elstak hebben speciaal voor deze gelegenheid nieuw werk gemaakt.

Het thema van de Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'. Voor Brian Elstak is thuis de plek waar vrienden op visite komen, waar verhalen worden verteld. Zijn gedachtewereld is dan ook het uitgangspunt voor de tentoonstelling. Bij Brian Thuis is t/m 5 november te zien bij WG Kunst en tijdens Kinderboekenweek is er een impressie te zien in Theater De Krakeling. 

10 oktober – De Dag van de Marrons
Tijdens de Dag van de Marrons wordt de strijd herdacht van de Surinaamse Marrons (gevluchte tot slaaf gemaakten) tegen onderdrukking en voor vrijheid. Die werd ingesteld in 1974, in overleg met alle toenmalige Granmans van de verschillende Marron-groepen, en is sinds 2010 een nationale feestdag. 

Credits

  • Theatergroep Krakeling X Ketelhuis

Uitgelicht