Muziektheater over een gevoelig onderwerp, gebracht met veel humor, muziek, zang en theatrale vindingrijkheid.

Een must see voor jongeren die niet bang zijn voor een eigen mening!

In dit actuele ‘coming of age’ verhaal wordt de tienjarige Jamie gevold. Bij een terroristische aanslag vijf jaar geleden is hij een van zijn zussen verloren.

Na deze heftige gebeurtenis is er weinig over van het ooit zo gelukkige gezin. Jamies moeders vlucht en zijn vader gaat aan de drank. Ze scheiden en Jamie verhuist met zijn vader en andere zus naar een dorpje ver weg van de stad. Daar wordt hij verliefd op het enige Islamitische meisje van de school. Dit moet hij echter angstvallig stilhouden voor zijn vader, want hij zal dit nooit begrijpen.

Of houdt Jamie het hoofd koel en is de liefde sterk genoeg om de opvattingen van zijn vader om te buigen?

Sunya en Jasmijn worden gespeeld door Bente Fokkens (bekend van Kappen, Misfit en The Voice of Holland) en Yari van der Linden (Papadag) is Jaimie. Hij speelde eerder bij BEER in Dit is geen dagboek samen met de onvolprezen René Groothof (Brammetje Baas), die hier alle andere rollen zal vertolken.

BEER muziektheater

Met Mijn zus woont op de schoorsteenmantel, naar de gelijknamige bestseller van Annabel Pitcher, kiezen de makers nadrukkelijk voor hedendaagse dilemma’s en schuwen gevoelige en volwassen onderwerpen niet. Een must see voor jongeren die niet bang zijn voor een eigen mening! 

Extra: na afloop van de voorstelling kan het publiek op het podium nog even 'nachillen' met de spelers. 

De PERS over de voorstelling
'De rol van Jamies zus Jasmijn wordt vertolkt door singersongwriter Bente Fokkens, die met haar stem de voorstelling naar een nog hoger plan tilt.' Cultuur voor kinderen.nl

'In een hoog tempo wisselen scènes en muzikale intermezzi elkaar af, zonder dat de strekking van het verhaal in gevaar komt. Dat is knap want er moeten heel wat verhaallijntjes bij elkaar gehouden worden.' Theaterkrant

Lees hier de recensie van Sander Janssens van Het Parool

Relevant is dit verhaal zeker voor een negenplusser, en BEER Muziektheater gaat daar (gelukkig) niet kinderachtig mee om.

Parool

  • Theatergroep BEER muziektheater
  • Regie Aike Dirkzwager
  • Tekst Annabel Pitcher
  • Bewerking René Groothof en Aike Dirkzwager
  • Spel Bente Fokkens, Yari van der Linden en René Groothof
  • Vormgeving Rogier Willems (fotografie)
  •  
  • Genre Muziektheater
  • Duur 90 minuten
  • Leeftijd 9+

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling