Met veel humor, muziek, zang en theatrale vindingrijkheid brengt BEER muziektheater 'Mijn zus woont op de schoorsteenmantel'.

Een must see voor jongeren die niet bang zijn voor een eigen mening!

In dit actuele coming of age-verhaal volgen we de 10-jarige Jamie. Vijf jaar geleden is zijn zus Roos om het leven gekomen bij een aanslag. Het huwelijk van zijn ouders overleeft deze heftige gebeurtenis niet en Jaimie verhuist met zijn vader, zus Jasmijn en kat Rogier naar een dorpje ver buiten de stad. In zijn nieuwe klas komt Jaimie naast Sunya te zitten. Wat is ze lief en mooi! Hij wordt tot over zijn oren verliefd op het enige Islamitische meisje van de school, maar houdt dat goed verborgen voor zijn vader. Die snapt er toch niks van. Zeker niet wanneer hij weer eens te diep in het glaasje heeft gekeken. Wanneer de pestkoppen van de klas Sunya treiteren moet Jamie wel in actie komen… toch? Jaimies zus Jasmijn, gespeeld door singer-songwriter Bente Fokkens, is een paar jaar ouder en heeft het moeilijk met het verlies van haar tweelingzusje. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in muziek en blaast ze met haar prachtige stem iedereen omver. Samen besluiten Jaimie en Jasmijn om mee te doen aan een talentenjacht, als laatste poging om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. Houdt Jaimie zijn hoofd koel op het podium en is de liefde tussen hem en Sunya sterk genoeg om de opvattingen van zijn vader om te buigen?

Sunya en Jasmijn worden gespeeld door Bente Fokkens (bekend van Kappen, Misfit en The Voice of Holland) en Yari van der Linden (Papadag) is Jaimie. Hij speelde eerder bij BEER in Dit is geen dagboek samen met de onvolprezen René Groothof (Brammetje Baas), die hier alle andere rollen zal vertolken.

BEER muziektheater

Met Mijn zus woont op de schoorsteenmantel, naar de gelijknamige bestseller van Annabel Pitcher, kiezen de makers nadrukkelijk voor hedendaagse dilemma’s en schuwen gevoelige en volwassen onderwerpen niet. Een must see voor jongeren die niet bang zijn voor een eigen mening! 

Lees hier de recensie van Sander Janssens (Het Parool)

Extra: na afloop van de voorstelling kan het publiek op het podium nog even 'nachillen' met de spelers. 

Relevant is dit verhaal zeker voor een negenplusser, en BEER Muziektheater gaat daar (gelukkig) niet kinderachtig mee om.

Parool

  • Theatergroep BEER muziektheater
  • Regie Aike Dirkzwager
  • Tekst Annabel Pitcher
  • Bewerking René Groothof en Aike Dirkzwager
  • Spel Bente Fokkens, Yari van der Linden en René Groothof
  • Vormgeving Rogier Willems (fotografie)
  •  
  • Genre Muziektheater
  • Duur 90 minuten
  • Leeftijd 9+

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling