• Theatergroep De Toneelmakerij & Theater Sonnevanck
  • Genre Theater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 12+

The Truth Is Out There

Is de aarde plat? Bestaat corona wel? Is 9/11 verzonnen door de Amerikaanse overheid?
Samy komt zijn kamer niet meer uit, wat zijn zus Hanna en zijn moeder ook proberen. Hij gaat niet meer naar school, komt niet naar beneden om te eten en ook bij zijn klasgenoten geeft hij niet thuis. Nachtenlang zit Samy achter zijn computer te gamen en trekt hij zich terug in een groeiende online community.

De digital space is zijn uitweg uit een dagelijkse realiteit van pesten, antisemitisme en een gebroken gezin. Terwijl de buitenwereld zich van hem afkeert, wordt Samy online wél gezien. Daar maakt hij nieuwe vrienden: Neo17 en zijn aanhangers. Zij leren Samy over the Red Pill en trekken hem dieper into the Rabbit Hole. Hanna, die steeds actiever wordt in de linkse hoek van het internet, vindt haar broertje veranderen in een Wappie. Onzin! Vindt Samy. En trouwens: zijn al die activisten waar Hanna mee omgaat niet net zo extreem? De ooit hechte Samy en Hanna komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Valt er nog een brug te slaan tussen hun parallelle werkelijkheden of zijn ze voorgoed uit elkaar gedreven?

In deze interactieve cross-mediale voorstelling zijn de grenzen tussen on- en offline volledig vervaagd. Via je mobiel telefoon maak je als publiek onderdeel uit van de chatfora, waar de geïsoleerde Samy zich op begeeft. Volg je hem into the Rabbit Hole? Of blijf je erbuiten? Rabbit Hole is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Toneelmakerij.

Toneelmakerij.nl
Sonnevanck.nl

Credits

  • Theatergroep De Toneelmakerij & Theater Sonnevanck

Ook leuk