• Theatergroep HELDEN INC. / Charlie Duran
  • Genre Theater
  • Duur 90 minuten
  • Leeftijd 12+

In deze escape voorstelling speel je zelf een doorslaggevende rol.

Het theater als escaperoom
In deze spannende Escape theatervoorstelling speelt het publiek een doorslaggevende rol. Escapetheater is een theatervorm ontwikkeld door Charlie Duran waarin game en danstheater worden samengevoegd tot een spannende queeste.

Het theater van Jean-Claude Histoire staat vol mysterieuze kisten. In elk van deze kisten zit een verhaal dat Jean-Claude geheim houdt voor de rest van de wereld. Wie goed kijkt, ziet dat het hem de grootste moeite kost om zijn geheimen te bewaren. Hier is meer aan de hand. Waarom houdt deze merkwaardige figuur zijn kisten zo angstvallig gesloten? En valt deze theaterdirecteur eigenlijk wel te vertrouwen? Al snel wordt duidelijk dat de verhalen in de kisten zo snel mogelijk moeten worden gehoord en doorverteld. Er staat meer op het spel dan alleen het voortbestaan van Jean-Claude en zijn theater. Maar wat zou er gebeuren als de verhalen in de openbaarheid komen? Als toeschouwer krijg je de opdracht dit mysterie te ontsluieren. Daar moet je voor op ontdekkingsreis door het hele theater.

Secrets is een voorstelling over verschillende rechts populistische ideeën. De bezoeker onderzoekt, door mini escape rooms te spelen, de onderwerpen: global warming, sexe/sexisme, fake news en racisme. Door de voorstelling heen krijg je de ruimte om zelf een mening te vormen rondom deze onderwerpen.  

Charlie Duran 
In 2016 begon theatermaker Charlie Duran met het combineren van danstheater en escaperooms. Met zijn succesvolle voorstellingen op locatie: Laboratory of MenThe Secret of Mondays en The Narcissist ontwikkelt de maker zijn eigen stempel. In 2018 won hij de Jeugdtheaterprijs door het pitchen van dit concept. Het resultaat is Secrets. 

Lees meer
 

Credits

  • Theatergroep HELDEN INC. / Charlie Duran
  • Concept Charlie Duran

Uitgelicht