Een voorstelling over echte en niet echte liefde, over hartstocht en kilheid, aanbidding en gepaste afstand.

Purcell's muziek door een kleurencaleidoscoop

Samen met de befaamde Braziliaanse theatermaker en poppenspeler Duda Paiva gaat het Nederlands Blazers Ensemble Purcell's, op Shakespeare geïnspireerde, aangrijpende drama 'Fairy Queen' opnieuw vertellen. Duda Paiva creëert een eigen, absurd, komisch, soms sinister universum, het NBE speelt Purcell's onpeilbaar mooie muziek. 

Zoals Purcell zich losjes baseerde op Shakespeare, zo hebben de artiesten van de Duda Paiva Company en de musici van het NBE zich de nodige vrijheden gepermitteerd in hun versie van The Fairy Queen. Samen toveren zij The Fairy Queen om tot een muziektheatervoorstelling op borstzakformaat. Willem van Merwijk arrangeerde Purcell’s muziek en gebruikte het volledige kleurenpalet van het NBE, het klinkt alsof Purcells muziek door een kleurencaleidoscoop is gehaald. En Duda Paiva Company haalt alles uit de kast om de surrealistische wereld van Shakespeare en Purcell tot leven te wekken.

Over Duda Paiva
De Braziliaanse danser Duda Paiva kwam in 1996 naar Nederland en danste onder andere bij RAZ, Rogie & Company, Itzik Galili, Paul Selwyn Norton en Ron Bunzl. Hij bleek al snel een liefde voor objecten en poppenspel te hebben en begon deze vormen te combineren in zijn werk. In 2004 richtte hij Duda Paiva Company op. Met zijn gezelschap maakt Duda Paivafysieke en visuele cross-overs tussen hedendaagse dans, poppenspel en multimedia. De voorstellingen zijn vaak pijnlijk confronterend, maar altijd met gevoel voor humor. Paiva ontwikkelde een eigen techniek, genaamd Object Score, waarmee een vloeiend duet ontstaat tussen danser en object. Samen met zijn danspartners (gesneden uit flexibel schuimrubber) bouwt Paiva een ongrijpbare en magische wereld, waarin objecten tot leven komen.

dudapaiva.com

The Fairy Queen door Duda Paiva Company  — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam
  • Theatergroep Duda Paiva Company
  • Muziek Henry Purcell
  • Bewerking Willem van Merwijk
  • Fotografie Paulina Matusiak
  • mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, NBE’s Lotgenoten en Gemeente Amersfoort
  •  
  • Genre Poppen- objecttheater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 6+