Op 4 en 5 mei speelt in De Krakeling een voorstelling ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog en in het kader van Theater na de Dam.

Voor het eerst maken 22 jongeren van onder andere de amsterdamse jeugdteJAterschool een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam in De Krakeling. De Krakeling was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een turnhal, in die tijd ook wel bekend als de Turnhallen.Maar hoe was het om ten tijde van oorlog gewoon te sporten? Wat bleef er over van een turnhal waar sommigen opeens niet meer mee mochten turnen? Waar sommige turners opeens verdwenen?

Ouderen vertelden hun verhalen over de oorlog aan deze jonge spelers. Op basis van deze verhalen en de turngeschiedenis van De Krakeling ontstond een voorstelling over turnen, spelen en leven in een stad in oorlog.

Randprogramma
Op 4 mei kunt u voorafgaand aan de voorstelling om 20:00 via een groot scherm in De Krakeling de herdenking op de Dam volgen. Op 5 mei is na de voorstelling om 18:00 op de stoep van De Krakeling een vrijheidsmaaltijd. U kunt zich aanmelden via www.krakeling.nl

theaternadedam.nl

Randprogramma

Op 4 mei kunt u voorafgaand aan de voorstelling om 20:00 via een groot scherm in De Krakeling de herdenking op de Dam volgen.

Op 5 mei is na de voorstelling om 18:00 op de stoep van De Krakeling een vrijheidsmaaltijd. U kunt zich aanmelden via www.krakeling.nl

  • Theatergroep Amsterdamse jeugdteJAterschool
  • Regie Nico Tillie & Vera van de Meeberg
  •  
  • Genre Theater
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 9+

Uitgelicht

Nu in Theater De Krakeling