• Theatergroep Boks-je-Kunst
  • Genre Workshop
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 8+

Ellen en Saar van Boks- je-kunst maken kleurrijke kunst van alledaags afval. Ze werken graag samen met kinderen, want door zelf dingen te maken stimuleer je je creativiteit. Door oude spulletjes te recyclen krijgen kinderen tegelijkertijd een beetje bewustwording mee over de wegwerpmaatschappij waarin ze leven en hoe je oude dingen nieuw leven in kunt blazen. 

Voor Theater De Krakeling plaatst Boks-je-kunst vijf kroonluchters van afgedankt speelgoed afkomstig uit de kringloopwinkel. De 5 kroonluchters zijn gemaakt door samen te werken met nieuwkomerskinderen die verbonden zijn aan IMCweekendsschool.  Met het verzamelde plastic speelgoed heeft Boks-je-Kunst samen met de kinderen het plastic gesorteerd op kleur en de kroonluchters vormgegeven. Met als resultaat 5 kroonluchters in prachtige regenboogkleuren. De 5 kroonluchters hebben 8 weken meegereisd met de Expositie “THUIS“ op Theaterfestival de Parade in 2023 en wij zijn heel blij dat ze vanaf vandaag een vaste plek hebben gekregen in De Krakeling,  vanaf de voorjaarsvakantie te bewonderen in onze foyer.

Kinderen kunnen op 17 februari zelf aan de slag met het knutselen van een mini uitvoering van de kroonluchter. Alle creaties worden tot maart 2024 tentoongesteld in De Krakeling. Daarna mag ie mee naar huis.  

Boks-je-kunst is een kunst-educatief project opgericht door Saar van Gerwen en Ellen Janssen. Saar en Ellen werken al jaren op de set van het Klokhuis, Ellen ontwerpt  daar alle requisieten en decors en Saar kleedt de acteurs aan op set en geeft vooral kunstlessen op basisscholen binnen Nederland. Ellen en Saar vinden het belangrijk dat kinderen in alle ruimte en vrijheid hun creativiteit kunnen ontwikkelen en maken kinderen op een speelse manier bewust van de wereld waarin zij leven en hoe zij die wereld een beetje mooier kunnen maken. 

Wil je meedoen, bestel alleen voor je kind(eren) een kaartje via de ticketlink. Ouders mogen hun kind gratis en voor niks helpen. 

Boks-je-kunst

Credits

  • Theatergroep Boks-je-Kunst
  • Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Het Conservatorium Hotel

Ook leuk