Theater De Krakeling werkt 45 jaar vanuit de overtuiging dat je van het meemaken van een theatervoorstelling rijker, blijer en wijzer wordt. Zorgvuldig worden voorstellingen geselecteerd die de verbeelding prikkelen, het inlevingsvermogen vergroten en de ontwikkeling van een eigen mening stimuleren. Door te investeren in de jeugd, investeren wij in de toekomst van de samenleving.  

Vijf jaar geleden initieerde en exposeerde Theater De Krakeling, in het kader van het 40 jaar jubileum, de eerste portretserie 'Publiek van de Toekomst' in samenwerking met fotograaf Carla Kogelman. Als dé schouwburg van alle jonge Amsterdammers, zijn we benieuwd hoe onze jonge bezoekers Theater De Krakeling zien. Wij laten ons graag door hen inspireren. Elke 5 jaar vragen we Carla om opnieuw een portret te schieten van kinderen uit het Krakeling publiek. Deze kinderen krijgen een vraag voorgelegd die verband houdt met de toekomst van Theater De Krakeling.  

In de serie ter ere van ons 45e verjaardag zijn de kinderen van 5 jaar geleden terug te zien, daarnaast zijn een aantal nieuwe kinderen geportretteerd.  De kinderen verschillen in leeftijd en achtergrond, maar hebben gemeen dat zij allen bekend zijn met Theater De Krakeling. 

Deze kinderen zijn geportretteerd door fotografe Carla Kogelman,onder meer bekend van haar theaterportretten en winnaar van verschillende prijzen waaronder 2xdeWorld PressPhoto (2014 en 2018), 3x de Global Peace PhotoAward (2015, 2017 en 2023) en 12x de Zilveren Camera.