Speciaal voor deze periode heeft Theater De Krakeling een alternatief aanbod dat coronaproof ingezet kan worden op basisscholen. 'Wilt u één van onderstaande coronaproof-activiteiten boeken? Neem dan contact met ons op via educatie@krakeling.nl

En...Actie!

Groep 6,7 en 8

En.. Actie! 
Een Krakelingproject over duurzaamheid - gegeven op school 

Met het educatieve theaterproject En.. Actie! nemen twee acteurs de klas even over. De leerlingen discussiëren mee, zoeken samen uit wat duurzaamheid nou eigenlijk betekent wat zij kunnen doen om de wereld een handje te helpen.

De ijskappen smelten, de ozonlaag wordt steeds dunner, de oceanen raken vol plastic en belangrijke diersoorten sterven uit. Er worden klimaatakkoorden gesloten waar men zich niet aan houdt, de supermarkten liggen nog steeds vol met plastic verpakkingen en vliegen was nog nooit zo goedkoop. Raakt de aarde op? Wat kunnen we doen? Wat kan de jeugd doen? Kunnen zij een vuist maken tegen grote bedrijven en overheden? Of beginnen we kleiner bij: “een beter milieu begint bij jezelf?” Een ding is zeker: niets doen is geen optie!

Registratie WIEDEEDHET

Groep 5,6,7 en 8
Registratie van de voorstelling WIEDEEDHET van BonteHond

Een voorstelling bekijken op het digibord? Het kan! Met de registratie die van de voorstelling WIEDEEDHET is gemaakt haalt u de voorstelling even in de klas. Natuurlijk is een registratie kijken een andere beleving dan een voorstelling live bijwonen. Maar, in deze tijd zijn we blij dat we de kinderen kunnen inspireren en de voorstelling kunnen laten zien.

Deze registratie is te boeken in combinatie met een live workshop door een van onze Krakelingdocenten en kan tevens worden voorbereid door het bekijken van de educatie-film die speciaal gemaakt is voor deze voorstelling. De klas krijgt bij boeking een Krakelingpakket toegestuurd om de beleving ‘Krakelingproof’ te maken.

Krakeling theaterdocent op school

Groep 1 t/m 8
Krakeling docent op school

Vallen er lessen uit door ziekte of door het wachten op een corona-test (uitslag)? Theater De Krakeling helpt. Wij zetten onze theater- en dansdocenten graag bij jullie in. Al onze docenten hebben hun eerste en tweede graad lesbevoegdheid en kunnen dus volledig zelfstandig -hele dagen- voor de klas staan. Samen met jullie kijken we graag naar de wensen en mogelijkheden.

Ook voor losse uren zijn onze Krakelingdocenten in te zetten voor workshops op school. Deze workshops kunnen aansluiten bij bovenstaande projecten, maar kunnen ook meer algemene theater-/dansworkshops zijn, of workshops die aansluiten bij thema’s waarin de klas mee wordt gewerkt. Vanwege besmettingsgevaar koppelen we één docent aan één school.

Neem bij vragen en/of interesse contact op met Hiske Dijkstra via educatie@krakeling.nl