Speciaal voor deze periode heeft Theater De Krakeling een alternatief aanbod dat coronaproof ingezet kan worden op basisscholen. 'Wilt u één van onderstaande coronaproof-activiteiten boeken? Neem dan contact met ons op via educatie@krakeling.nl

(foto: Sanne Peper)

Een kleine brief aan de grote stad | groep 1,2,3

Theatergroep: De Toneelmakerij

GROEP 1/2/3

Een postduif moet een brief bezorgen aan het hart van de stad, maar hij heeft geen idee waar dit is. Tijdens zijn reis door Amsterdam komt hij langs verschillende bekende plekken: Artis, De Arena, De Amstel, A’dam Toren, Westertoren, EYE Filmmuseum en de metro. Zo ontdekt de duif steeds meer over de stad en vindt hij uiteindelijk wat hij zoekt.

Een kleine brief aan de grote stad speelt vanaf april op basisscholen in Amsterdam. Tijdens de voorstelling helpen de kinderen Duif met het vinden van hartje Amsterdam. Samen maken ze een reis door de stad. Elke leerling krijgt een mooi prentenboek cadeau voor thuis! 

Een kleine brief aan de grote stad is een samenwerking van Theater De Krakeling en de Toneelmakerij; dé twee Amsterdamse plekken voor jeugd en theater. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen met theater in aanraking komen. Theater daagt uit, prikkelt je fantasie en laat je met nieuwe ogen naar de wereld om je heen kijken. Met deze klassenvoorstelling ontdekken de kinderen hun eigen stad en reizen ze samen naar plekken waar ze wellicht nog niet eerder kwamen.

Een kleine brief aan de grote stad is een kennismakingsvoorstelling voor scholen die nog nooit naar Theater De Krakeling zijn geweest of een voorstelling van de Toneelmakerij hebben gezien.
 

Periode: april, mei, juni
Locatie: op school, in de klas
Thema's: Verbeeldingskracht, fantasie, burgerschap en ontwikkeling van identiteit
Duur: 60 minuten incl nagesprek

Boeken? Dat kan: mail naar educatie@krakeling.nl

Het prentenboek is ook los te bestellen via deze link 
De druk van het prentenboek is mede mogelijk gemaakt door Groot Amsterdam Makelaardij. 

Registratie WIEDEEDHET

Groep 5,6,7 en 8
Registratie van de voorstelling WIEDEEDHET van BonteHond

Een voorstelling bekijken op het digibord? Het kan! Met de registratie die van de voorstelling WIEDEEDHET is gemaakt haalt u de voorstelling even in de klas. Natuurlijk is een registratie kijken een andere beleving dan een voorstelling live bijwonen. Maar, in deze tijd zijn we blij dat we de kinderen kunnen inspireren en de voorstelling kunnen laten zien.

Deze registratie is te boeken in combinatie met een live workshop door een van onze Krakelingdocenten en kan tevens worden voorbereid door het bekijken van de educatie-film die speciaal gemaakt is voor deze voorstelling. De klas krijgt bij boeking een Krakelingpakket toegestuurd om de beleving ‘Krakelingproof’ te maken.

Krakeling theaterdocent op school

Groep 1 t/m 8
Krakeling docent op school

Vallen er lessen uit door ziekte of door het wachten op een corona-test (uitslag)? Theater De Krakeling helpt. Wij zetten onze theater- en dansdocenten graag bij jullie in. Al onze docenten hebben hun eerste en tweede graad lesbevoegdheid en kunnen dus volledig zelfstandig -hele dagen- voor de klas staan. Samen met jullie kijken we graag naar de wensen en mogelijkheden.

Ook voor losse uren zijn onze Krakelingdocenten in te zetten voor workshops op school. Deze workshops kunnen aansluiten bij bovenstaande projecten, maar kunnen ook meer algemene theater-/dansworkshops zijn, of workshops die aansluiten bij thema’s waarin de klas mee wordt gewerkt. Vanwege besmettingsgevaar koppelen we één docent aan één school.

Neem bij vragen en/of interesse contact op met Hiske Dijkstra via educatie@krakeling.nl