In 2018 bestaat De Krakeling 40 jaar. We vieren onze verjaardag gedurende het jaar met een aantal bijzondere evenementen met als hoogtepunt het Krakeling Festival van 4 t/m 14 oktober 2018.

Highlights 2018


- 18 feb t/m 28 maart:  
Crowdfunding nieuwe entree van De Krakeling: We gaan voor een open en laagdrempelige Krakeling

- 28 maart, onze verjaardag! 
De Krakeling is op 28 maart 1978 opgericht door Hans Snoek. We vieren onze verjaardag én het succes van de geslaagde crowdfunding tijdens een lunch met al onze Theatervrienden. 

-12, 13, 18, 19 mei
Theater op het voetbalveld met SCHOPPEN door Bonte Hond / DOX

-22 juli t/m 12 aug  
Zomersluiting >>>verbouwing Krakeling entrée

-25 & 26 augustus 
Uitmarkt Junior op het Marineterrein >>> lancering nieuw programma en nieuwe huisstijl en Imagocampagne 40 jaar De Krakeling

-4-14 oktober 
Het Krakeling Festival  op diverse locaties in Amsterdam / Feestelijke opening van de nieuwe entree
Tijdens het festival op 4 & 5 oktober: Première Martin Luther King 8+ een Krakelingproductie i.s.m. Urban Myth / STIP Theaterproducties

Het Krakeling Festival In het kader van onze 40e verjaardag organiseert De Krakeling een internationaal jeugdtheaterfestival van 4 t/m 14 oktober op verschillende plekken in Amsterdam met Theater De Krakeling als festivalhart. 

In dit internationale jeugdtheaterfestival komt alles waar De Krakeling voor staat samen: diversiteit (in cast, leeftijd, publiek, thema) - jeugdtheatervoorstellingen van hoge kwaliteit - nieuw talent - internationale programmering - uitwisseling en - voorstellingen op locatie. Dit alles rondom het thema ‘TOEKOMST’.

De voorstellingen en randprogramma zijn te zien in Theater De Krakeling, Theater Bellevue, de Stadsschouwburg Amsterdam, Podium Mozaïek, De Toneelmakerij en diverse locaties in de stad. Het festivalprogramma is bijna rond en staat binnenkort online! 

Voorstellingen