Maak eens een schoolvoorstelling mee!
Tussen een publiek van kinderen beleef je de voorstelling op een andere manier. De reacties en dynamiek van de zaal maken je theaterervaring nog leuker.

MUZIKALE KLEUTERKOMEDIE OVER DAT WAT JE NIET KENT, EIGENLIJK ERG LEUK BLIJKT TE ZIJN.

Bezoek voor Beer  door Het Laagland — De Krakeling, theater voor de jeugd te Amsterdam

Welkom in het hol van Beer. Of nee. Niet welkom. Onwelkom in het hol van Beer. Want Beer houdt absoluut niet van bezoek. Je mag gaan zitten, maar liever niet. Je mag in ieder geval geen geluid maken. En ook niet te hard kijken. Dat stoort. En lijkt op bezoek. En Bezoek is Verboden.

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen. Tot er wordt aangeklopt. Door Muis, die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg. 

Een muzikale kleuterkomedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is....

"(...)En daarbij verwijst de voorstelling stiekem ook naar de actuele vluchtelingenproblematiek en ons aller verlangen met rust gelaten te worden maar toch ook weer niet – er zit ergens een Beer in ons allemaal. Hilarisch zijn de vele manieren waarop muis keer op keer het huisje van beer binnen weet te dringen...Volkskrant *****

...Het is werkelijk een genot (ook voor volwassenen) om naar deze winnaar van de Zilveren Krekel te kijken... 
Cultuurbarbaartjes Marleen Hiemstra

  • Theatergroep Het Laagland
  •  
  • Genre Theater (voor publiek en school)
  • Duur 60 minuten
  • Leeftijd 4+