Tijdens Wonderwoud West zien we hoe de natuur buurtbewoners en kunstenaars inspireert
Onder leiding van Monique Wijnschenk knutselen we snavels en uilen. Een wormpje hoort ook erbij. Na het knutselen kun je je inschrijven voor de kinderroute, waarbij wandelgids Mirjam Aalbers of Linda Schinkel-Spierenburg van de Wonderzoekers je meenemen op een wandeling langs 10 bomen in het Westerpark die allemaal iets te zeggen hebben.
Mensen profiteren volop van de natuur om hen heen; zelfs één enkele boom trekt al talloze insecten en vogels aan. Parken en groenstroken zijn ware alleskunners en zorgen voor een gezonde leefomgeving. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkiger zijn in buurten met meer groen? De natuur inspireert buurtbewoners en kunstenaars, en wetenschappers ontdekken steeds meer over hoe bomen en schimmels via het 'Wood Wide Web' met elkaar communiceren. Dit brengt nieuwe inzichten over de verborgen verbindingen om ons heen.
Wonderwoud West
Wonderwoud West is een project waar ecologie, wetenschap, kunst en natuurbeheer samenkomen. Het doel? Mensen bewust maken van de onderlinge verbondenheid van alle levensvormen en meer begrip creëren voor de wereld om ons heen. Op 23 november zijn er activiteiten voor kinderen die zowel los van elkaar als in combinatie met elkaar te bezoeken zijn:
- Kinderworkshop (4+) snavel en uilen knutselen om 16:00.
- Sprekende bomen kinderroute (a.l.) door het Westerpark langs bomen met halsbandparkiet om 17:30 en 18:30.
- Voorstelling met slangenmeisje en steltenloper: Lichtboom - Schemerboom (8+) om 19:30.