Basis Onderwijs

Wij geloven dat educatie kinderen en jongeren met een open blik naar een wellicht onbekende en nieuwe kunstvorm als theater laat kijken. Door in gesprek te gaan met theatergezelschappen en het onderwijs ontwikkelt de Krakeling passende kunsteducatie. 

Door de lessen op maat aan te bieden brengen we kinderen en jongeren positief in aanraking met theater. Daarnaast is toneelspelen, dansen en nadenken over een voorstelling en de thema’s ervan ook gewoon een leuke ervaring. De Krakeling ontwikkelt diverse educatieve theaterprojecten voor het basisonderwijs: 

Theaterprojecten voor het basisonderwijs
 

Krakeling & School: Van leerling naar toeschouwer​
Theaterlessen op school en een voorstellingsbezoek in de Krakeling. In het schooljaar 2017 2018 kunt u zelf een educatiepakket op maat samenstellen. (voorstelling & lessen )
lees meer 

Krakeling & School: Van toeschouwer naar speler 
Leerlingen maken hun eigen versie van een voorstelling. 
lees meer 

Krakeling & School: Theater op maat & Op het toneel!
Advies bij ontwikkeling van kunstleerlijnen op school.
Ondersteuning en feedback bij het maken van de eindmusical. 
lees meer


Contact

Geinteresseerd in een van de projecten? Of wil je een nieuw project met ons ontwikkelen? Neem contact op met de afdeling educatie:
Esther Schouten / Hiske Dijkstra | 020-6253284 | educatie@krakeling.nl

Voortgezet Onderwijs

De Krakeling staat bekend om zijn specifieke programmering voor jongeren in Amsterdam. Iedere week zijn er ’s avonds (soms overdag) voorstellingen voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Elk jaar bezoeken zo'n 8.000 jongeren het theater. 

Maatwerk voor scholen

De Krakeling vindt het belangrijk dat de theaterervaring aansluit bij de belevingswereld van jongeren. In overleg bekijken we wat belangrijk is voor de betreffende school. Elke voorstelling heeft zijn eigen educatieve programma en is op aanvraag bij alle voorstellingen mogelijk. Door die afstemming werken we gericht toe naar steeds 'diepere' voorstellingen.

Avondje Krakeling 

Jongeren komen vaak vlak voor de voorstelling haastig binnen rennen en direct na afloop net zo snel weer verdwijnen. Ze geven zichzelf nauwelijks de tijd echt iets te zien en dat is zonde. Daarom heeft de Krakeling een totaal avondje uit voor klassen. Op de dag van de voorstelling verzorgen we in samenwerking met het gezelschap een workshop, daarna is er een gezamenlijk diner en tenslotte het bezoek aan de voorstelling. Het pakket workshop & eten (excl. toegangskaartje) kost € 22,50,- per leerling. 

Basisworkshop Theater

Deze workshop is bedoeld voor brugklassers die voor het eerst vanuit school met theater en theatereducatie in contact zullen komen. Centraal in de workshop staan vragen als “Wat is theater eigenlijk?” en “Wat wordt er van mij als theaterbezoeker verwacht?”. 
Duur workshop: 60 / 90 minuten (op school of in een theater)

Voor meer informatie over het aanbod voor het voortgezet onderwijs neemt u contact op met: Ludmilla van der Kroon | 020-6253284 | ludmilla@krakeling.nl 

Theatereducatie Amsterdam

Theatereducatie Amsterdam verzamelt het kwaliteitsaanbod op het gebied van theater- en danseducatie in Amsterdam voor o.m. voortgezet onderwijs. 

Jaarlijks presenteert zij een speciale TEA-dag met een  programma voor het voortgezet onderwijs waarin een aantal previews van voorstellingen te zien zijn. Op deze dag krijgen docenten een inkijkje in het theater-educatieve aanbod voor het volgende schooljaar.

Theater Educatie Amsterdam bestaat uit Nationale Opera en Ballet, Theater Bellevue, De Krakeling, Toneelgroep Amsterdam, Podium Mozaiek, De Meervaart, Stadsschouwburg Amsterdam, De Toneelmakerij, Ish Dance Collective, Poldertheater en Frascati.

www.theatereducatie.amsterdam