Theater De Krakeling is hét jeugdtheater van Nederland, waar kinderen én volwassenen een onvergetelijke theaterervaring meekrijgen. Theater doet iets met je, het laat je op een andere manier kijken en daagt je uit. Iedereen is welkom bij ons! Dat gevoel willen we in alles uitdragen. En dat begint bij de entree: die hebben we zo open en mooi mogelijk gemaakt om je uit te nodigen in de wereld van theater.

Entree vol kindernamen

De wens voor een nieuwe entree speelde al langer. Hiervoor werd ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Theater De Krakeling in 2018 een crowdfundingcampagne opgezet. Met groot succes. Dankzij de steun van de vele donateurs is het benodigde bedrag bereikt. Hiermee heeft De Krakeling een open en gastvrije entree kunnen realiseren. We zijn de donateurs hier enorm dankbaar voor! Lees meer over de crowdfunding van 2018.

Als tegenprestatie zijn de ramen voorzien van de namen van de (klein)kinderen van de donateurs. Er prijken 243 kindernamen op onze deuren, voor het grootste deel jonge bezoekers van ons theater. De nieuwe entree is eind 2020 gerealiseerd op de nieuwe plek van Theater De Krakeling op Cultuurpark Westergas.

Theater voor iedereen

Theater De Krakeling bouwt op de nieuwe plek door aan het ultieme jeugdtheater van de toekomst. Een theater met ruimte voor verbeeldingskracht waar kinderen, jongeren, (groot)ouders, theatergezelschappen en schoolkinderen de magie van theater in alles voelen, een plek waar je je even in een andere wereld waant en waar kinderen de hoofdrol spelen.

Een theater waar je kunt vallen, opstaan, je verbazen, ontmoeten en dromen. Bouw met ons mee aan de toekomst door Vriend te worden. Met uw gift draagt u bij aan onze missie: kinderen en jongeren uitdagen met een theaterervaring die hun wereld groter maakt. De Krakeling biedt voorstellingen die de verbeelding stimuleren en inspireren. Uw steun maakt verschil! lees meer